27 Απριλίου 2009

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σας καλούμε σε Παράσταση στο Δημαρχείο του Αμαρουσίου, την Τρίτη 28 Απριλίου, όπου και το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά για την αναθεώρηση των Χρήσεων Γης!

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην ανοιχτή λαϊκή συνέλευση το Σάββατο 2/5 και ώρα 12.00 το μεσημέρι στην πλατεία Γαρδέλη. Η συμβολή όλων μας είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ!

Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση "Εκτός των τειχών"

Με αφορμή την συζήτηση που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Αμαρουσίου για της χρήσεις γης και όλα τα σχέδια της δημοτικής αρχής για πλήρη εκμετάλλευση ακόμη και του τελευταίου τετραγωνικού μέτρου που παραμένει ελεύθερο, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει μια αποφασιστική απάντηση από την πλευρά μας, δηλαδή των κατοίκων και των εργαζομένων στην πόλη. Τα σχέδια που μας ετοιμάζουν είναι το λιγότερο καταστρεπτικά για την ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση της περιοχής. Δεν αντέχουμε άλλο τσιμέντο, κυκλοφοριακή κίνηση, ατμοσφαιρική ρύπανση! Την τελευταία περίοδο απρόκλητα αμφισβητούνται και οι εναπομείναντες ελεύθεροι χώροι, ενώ σχεδιάζεται η περαιτέρω περιβαλλοντική επιβάρυνση του Αμαρουσίου:

· Τσιμεντοποιείται η πλατεία Ηρώων και υπάρχουν σκέψεις για υπόγειο πάρκινγκ σε παράπλευρο δημοτικό χώρο.

· Τσιμεντοποιείται η πλατεία Κασταλίας.

· Καταστρέφεται χώρος πρασίνου στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλατεία ΗΣΑΠ) προκειμένου να παραχωρηθεί κι άλλος δημόσιος χώρος στις καφετέριες.


· Αναμένεται η περιβαλλοντική μελέτη για την μετατροπή της πλατείας Γαρδέλη και της παιδικής χαράς σε υπόγειο πάρκινγκ.


· Στη θέση του οικοπέδου Παναγόπουλου ετοιμάζεται η ανέγερση νέων κτιρίων.


· Το άλσος Καρέλλα και το κτήμα Μιμικόπουλου έχει αφεθεί στην τύχη του.


· Έρχεται και το Υπουργείο Υγείας στην Κηφισίας.


· Προγραμματίζονται κατʼ ελάχιστον 50.000 τετραγωνικά μέτρα νέων εμπορικών χρήσεων.

Θέση μας είναι ότι οι επιλογές καταστρατήγησης του πράσινου σε μια πόλη δεν είναι αποτέλεσμα μιας κακής πολιτικής επιλογής πράσινου ή μπλε χρώματος (άλλωστε και οι δύο στο Μαρούσι ανταγωνίζονται σε αυτό) αλλά οι ευθύνες μοιράζονται και αποτελούν μια ενιαία πολιτική που επιχειρεί να εμπορευματοποιήσει και το τελευταίο κομμάτι γης προς όφελος της κερδοφορίας.

Κατά την γνώμη μας τον πρώτο λόγο οφείλουμε να τον έχουμε εμείς οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι του Αμαρουσίου και με τις συλλογικές δράσεις μας πρέπει να συσπειρωθούμε και να παλέψουμε για τη διεύρυνση του πράσινου, για να σταματήσει η εμπορευματοποίηση των ελεύθερων χώρων και η αλλαγή χρήσης προς όφελος των επιχειρηματικών σχεδιασμών.


Φτάνει πια! Ανατροπή τώρα!