14 Σεπτεμβρίου 2009

Ενώ η "μάχη της ψήφου" κορυφώνεται ...

Αλλοι δυο εργάτες δολοφονήθηκαν σήμερα στον βωμό του εργοδοτικού κέρδους.1:48 μμ by giorgis ·
Ετικέτες
Αλλοι δυο εργάτες δολοφονήθηκαν σήμερα στον βωμό του εργοδοτικού κέρδους.
Εργαζόταν στην εταιρεία ΑΚΜΩΝ ΑΤΕ και εκτελούσαν εργασίες για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ.

Στην προσπάθεια τους οι εργάτες να συνδέσουν το βόθρο του Β' Παιδικού Σταθμού Κηφισιάς με τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, λιποθύμησαν από τις αναθυμιάσεις μέσα στο φρεάτιο –αφού οι εργοδοσία θεωρούσε πολυτέλεια να τους προμηθεύσεις προστατευτικές μάσκες, γιατί κοστίζουν- και έτσι οδηγήθηκαν στον θάνατο.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση του Δήμου της Κηφισιάς που χαρακτηρίζει απλώς «δυσάρεστο περιστατικό» τον θάνατο –την δολοφονία ουσιαστικά- των δυο εργατών και περιορίζετε να στην διατύπωση «σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίο να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Το συμπέρασμα γνωστό. Το εργοδοτικό κεφάλαιο δολοφονεί στο όνομα της μεγιστοποίησης των κερδών του, κράτος και οι μηχανισμοί σφυρούν αδιάφορα.

ΑΜΑΡΥΣΙΑ
http://www.amarysia.gr/
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009 15:12
Τραγωδία στην Κάτω Κηφισιά με δύο εργάτες, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σήμερα πρωί κατά τη διάρκεια εργασιών σε φρεάτιο αποχέτευσης στην οδό Σουλίου 6.
Τα θύματα είναι δύο εργάτες, υπήκοοι Ινδίας και Νεπάλ, μέλη συνεργείου τεχνικής εταιρίας που εκτελούσε εργασίες για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ.
Το συνεργείο συνέδεε τον υπόνομο ο του Β' Παιδικού Σταθμού Κηφισιάς με τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, αλλά οι δύο εργάτες λιποθύμησαν από τις αναθυμιάσεις μέσα στο φρεάτιο.
Λίγα λεπτά αργότερα τους ανέσυρε συνεργείο της Πυροσβεστικής και διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
Από την Αστυνομία συνελήφθη ο εργοδηγός και ο οδηγός του σκαπτικού μηχανήματος, οι οποίοι κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς