7 Μαΐου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Συμβολική κατάληψη του δημαρχείου


Σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Αμαρουσίου προχώρησαν νωρίς το πρωί τα Σωματεία Εργαζομένων του Δήμου, στο πλαίσιο των σημερινών κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα χθεσινά επεισόδια και την ψήφιση του ν/σ για τα σκληρά οικονομικά μέτρα.


Ρεπορτάζ: Γιάννης Μπεθάνης
amarysia.gr

Οι εργαζόμενοι απέκλεισαν την είσοδο του δημαρχείου για περίπου 1 ώρα και ύψωσαν πανό διαμαρτυρίας για το θέμα των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, το οποίο ανέγραφε «Θέλουμε λύσεις και όχι απολύσεις».

Η κατάληψη έληξε γύρω στις 10:00, με τους εργαζόμενους να μοιράζουν στους παρευρισκόμενους την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη χθεσινή απεργία και όσα τραγικά έγιναν κατά τη διάρκεια της πορείας, στην οποία εκφράζεται και η αντίθεσή της στο νομοσχέδιο «Καλλικράτης».

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναγράφονταν τα εξής:


«Η Εκτελεστική Eπιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ χαιρετίζει τη μεγαλειώδη σε μέγεθος και παλμό συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή Πανεργατική Απεργία.



Συμμετοχή που αποδεικνύει πως η προπαγάνδα της κυβέρνησης και των ΜΜΕ δεν μπορεί να πείσει τον απλό εργαζόμενο για τα άδικα - σκληρά - επώδυνα - στοχευμένα - μονόπλευρα οικονομικά μέτρα, που υποβαθμίζουν για πολλά χρόνια τις ζωές μας.



Η Εκτελεστική Επιτροπή εκφράζει τη λύπη όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τον άδικο χαμό των ανθρώπων που χάθηκαν στο κτήριο της Τράπεζας Μarfin.



Καταδικάζει απερίφραστα τους μηχανισμούς εκείνους που κάθε φορά αμαυρώνουν κάθε εργατική διαμαρτυρία. Μηχανισμοί που δρουν ανενόχλητοι, ενώ οι δυνάμεις καταστολής "περιφρουρούν" την ειρηνική διαμαρτυρία των εργαζομένων.



Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε την προκήρυξη νέας 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για την Πέμπτη 6 Μαΐου 2010, ημέρα ψήφισης των πρωτοφανών αντιλαϊκών μέτρων και συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο συλλαλητήριο και τη συμμετοχή περικύκλωσης της Βουλής που οργανώνουν η ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 6 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24 - Αθήνα) στις 5:00 το απόγευμα.



Οι σύλλογοι-μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ που επιθυμούν, μπορούν την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης (Πέμπτη 6 Μαΐου 2010) να προχωρούν σε καταλήψεις δημαρχείων και άλλων δημοτικών κτηρίων. Ταυτόχρονα, όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο μέσο (συγκεντρώσεις-συνελεύσεις) όλους τους εργαζομένους.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε να προετοιμάσει πρόγραμμα συνεχών αγωνιστικών - εναλλακτικών παρεμβάσεων, προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων στα νέα οικονομικά μέτρα, αλλά και των επερχόμενων αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων που προτείνει η κυβέρνηση και η Τρόικα.



Συνάδελφοι,

Ο αγώνας που ξεκίνησε με την απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και που οδήγησε στη μεγαλειώδη σημερινή (σ.σ:. χθεσινή) συγκέντρωση, δεν τελειώνει εδώ.

Χωρίς απογοήτευση και εφησυχασμό, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις παρεμβάσεις μας για να αντιμετωπίσουμε το επερχόμενο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, αλλά και την εφαρμογή του προγράμματος "Καλλικράτης" που εντάσσεται στο "Σχέδιο Σταθερότητας", μεθοδεύει την αποσταθεροποίηση της ζωής των εργαζομένων, με χιλιάδες απολύσεις στους ΟΤΑ και την κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με νέα βάρη για τους πολίτες».