24 Μαΐου 2010

Τα ΜΑΤ απέκλεισαν την είσοδο του ΧΥΤΑ στο Γραμματικο


Πορεία διαμαρτυρίας προς τη θέση «Μαύρο Βουνό», στο Γραμματικό, όπου προβλέπεται να κατασκευαστεί ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, πραγματοποίησαν το πρωί περίπου 100 άτομα, κάτοικοι και φορείς της περιοχής.

Έξω από τον ΧΥΤΑ βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κλούβα των ΜΑΤ έχει παραταχθεί μπροστά από την είσοδο, εμποδίζοντας την πρόσβαση στους διαδηλωτές.

Ο κοινοτάρχης Γραμματικού, Νίκος Κούκης, προτίθεται να καταθέσει μήνυση σε βάρος της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένης Ράικου, η οποία έδωσε εντολή τα ΜΑΤ να κλείσουν τον δρόμο.

Όπως θα ακούσετε να δηλώνει στη zougla.gr ο κοινοτάρχης Γραμματικού, Νίκος Κούκης, σκοπός της συγκέντρωσης είναι η διαμαρτυρία για την κατασκευή του ΧΥΤΑ.

Στην περιοχή παραμένουν περίπου 30 άτομα, οι περισσότερες γυναίκες, οι οποίες ζητούν τώρα από τους αστυνομικούς να τις αφήσουν να περάσουν, προκειμένου να μεταβούν στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος, που έχει κατασκευαστεί για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας του «Ήλιος». Πρόθεσή τους, όπως ισχυρίζονται, είναι να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων

Πολλές φορές στο παρελθόν, η περιοχή έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων, καθώς κάτοικοι και φορείς αντιτίθενται στη δημιουργία του ΧΥΤΑ, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως «οικολογική βόμβα» για την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αττικής

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=138206&cid=4
Μήτσος Κ.