18 Ιουνίου 2011

Μαθητικό Φεστιβάλ διοργανώνει η ΚΝΕ στη Νέα Ιωνία

“Επιλέγουμε το δρόμο της ανατροπής!                                                                         
Η Νομαρχιακή Οργάνωση Βορείου Τομέα της ΚΝΕ, μπροστά στο 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ, διοργανώνει στη Νέα Ιωνία το Σάββατο 18, Ιουνίου στο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου (Πατριάρχου Ιωακείμ 2) στις 8 μ.μ. μαθητικό Φεστιβάλ με σύνθημα: “Επιλέγουμε το δρόμο της ανατροπής! Για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!»
Στο δελτίο τύπου της οργάνωσης αναφέρονται τα εξής:


“Βιομήχανοι, εφοπλιστές και τραπεζίτες φτιάχνουν το δικό τους σχολείο, το σχολείο που έχουν ανάγκη για να ελέγξουν το μυαλό και τη συνείδησή μας.
- φτιάχνουν το σχολείο της ημιμάθειας, του ατέλειωτου τρεξίματος, της παραπαιδείας

- χωρίζουν τους μαθητές ανάλογα με τις τσέπες των γονιών μας

- σ’ αυτό το σχολείο πρώτη θέση έχει ο αντικομμουνισμός, η διαστρέβλωση της ιστορίας, τα ψέματα για την πρώτη    προσπάθεια του ανθρώπου να οικοδομήσει σοσιαλισμό.

- Θέλουν να διαμορφώσουν τους εργαζόμενους που θα εκμεταλλεύονται αύριο: φθηνούς και με σκυμμένο το κεφάλι

Αυτός ο δρόμος είναι ενάντια στα συμφέροντά μας.

Μας αξίζει ο δρόμος της πάλης για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Έλα με την ΚΝΕ να παλέψουμε μαζί για μία άλλη κοινωνία, το σοσιαλισμό! Την κοινωνία όπου στο επίκεντρο της ανάπτυξης δεν είναι τα κέρδη των λίγων αλλά η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Που οι εργαζόμενοι με τη δική τους εξουσία θα έχουν στα χέρια τους όλα τα μέσα παραγωγής, θα αξιοποιούν τον πλούτο που παράγουν για τα δικά τους συμφέροντα!
Έλα να παλέψουμε για μία ζωή χωρίς φτώχια, πολέμους και ναρκωτικά, για μια ζωή χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση. Με προβάδισμα στην ολόπλευρη μόρφωση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Για μια ζωή χωρίς ανασφάλεια, όπου κάθε νέος και νέα θα ξέρει πριν τελειώσει το σχολείο, την επαγγελματική σχολή ή το πανεπιστήμιο που θα βρει δουλειά.
Ένα σχολείο που διαπλάθει ανθρώπους ικανούς να αντιμετωπίσουν δημιουργικά την εργασία τους και τη ζωή τους, όποιο επάγγελμα και αν ακολουθήσουν.
Στα πλαίσια του Μαθητικού Φεστιβάλ, η Οργάνωση μας διοργανώνει το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου, τουρνουά 5x5 στα δημοτικά γήπεδα της Ν. Φιλαδέλφειας (ΗΣΑΠ Περισσού) και του Χαλανδρίου.
Σήμερα Παρασκευή, 10 Ιουνίου θα γίνει σύσκεψη-εκδήλωση στην αίθουσα του ΔΟΝΝΙΑ(Χρ. Σμύρνης 16), αλλά και η κλήρωση των ομάδων.
Μέσα από τις δύο αυτές πρωτοβουλίες, η ΚΝΕ στοχεύει να ανοίξει η κουβέντα για τον μαζικό-λαϊκό αθλητισμό, την βία στα γήπεδα, τον ρατσισμό και τα Ναρκωτικά”