12 Απριλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Ήρθε η σειρά και των παιδικών σταθμών

Πριν λίγους μήνες στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου μία γονέας περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς και την προδιαγεγραμμένη πορεία τους. Η απάντηση που εισέπραξε από τον δήμαρχο είναι ότι είναι "προβοκάτορας" (ή κάτι τέτοιο).
Σύντομα αποδείχτηκε -για άλλη μια φορά- ότι οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι  που συρρέουν κάθε τόσο διαμαρτυρόμενοι στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, δεν εξασκούν το χόμπι τους. Εξ άλλου υπάρχουν πολύ καλύτερης ποιότητας θεάματα από τη γνωστή μονότονη παράσταση που παίζεται εκεί από τον διοικητικό θίασο.

Πληροφορηθήκαμε μέσω των γνωστών "διαρροών" ότι σε πρόσφατη σύσκεψη του διευθυντικού μηχανισμού και της διοίκησης αποφασίστηκαν "μέτρα προσαρμογής του κόστους λειτουργίας" των παιδικών σταθμών όπως:
  • Kόψιμο ορισμένων ειδών από το  φαγητό των παιδιών (κορν φλέικς κ.α)
  • Αντικατάσταση κάποιων άλλων με φθηνότερα "ίδιας ποιότητας" (να μας πουν το κόλπο να ψωνίζουμε έτσι και για το σπίτι μας)
  • Ενδεχόμενη συγχώνευση κάποιων παιδικών σταθμών σε κτίρια που πληρούν  όμως τις προϋποθέσεις (αυτά βέβαια που  τις πληρούν είναι τα ιδιόκτητα και όχι τα ενοικιαζόμενα).
Περιττό να πούμε ότι δεν υπήρξε η παραμικρή σκέψη για αντίστοιχη μείωση των ήδη ακριβών τροφείων που εισπράττει ο Δήμος από τους γονείς, τα εισοδήματα των οποίων μάλλον, κατά τη διοίκηση του Δήμου) δεν έχουν υποστεί καμιά επίδραση από την κρίση. Αλώστε "το κόστος φύλαξης των παιδιών" για να πάνε οι γονείς στις δουλειές τους δεν επιβαρύνει το Δήμο Αμαρουσίου, αλλά τους ίδιους.