15 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση του Δημάρχου Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση για το θέμα που προέκυψε με το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων

Καταιγιστική είναι η ανακοίνωση - δήλωση του Δημάρχου Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση, για το θέμα που έχει προκύψει με το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων. Η δήλωση έχει ως εξής: Αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι συνολικά δέχονται επίθεση από την πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα, τις αποδοχές και το μέλλον τους στην εργασία. Η λαίλαπα αυτή δεν είναι δυνατό να αφήσει ανέγγιχτο και τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την διοίκηση του Δήμου, διαβεβαιώσαμε τους εργαζόμενους, ότι θα αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική και θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά τους στην εργασία. Παράλληλα δεσμευθήκαμε, τόσο απέναντι στην μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, αλλά και στους πολίτες του δήμου μας, ότι οι καταστάσεις, που γιγαντωθήκαν τα τελευταία χρόνια στην λειτουργία του Δήμου, θα μας βρουν απέναντί τους. Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στους Ιωνιώτες, να οργανώσουμε τις υπηρεσίες του Δήμου για να ανταποκρίνονται όσο το δυνατόν καλλίτερα και αποδοτικότερα στις υποχρεώσεις μας. 


Οι υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να εξυπηρετούν, και με την λειτουργία τους, να δίνουν μία μικρή διέξοδο στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες. Η Δημοτική αρχή έχει μελετήσει τα προβλήματα της πόλης μας και έχει ανοίξει μέτωπο ΜΟΝΟ με αυτά. Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου, έχουν υποχρέωση και καθήκον να αντιμετωπίσουν θετικά αυτή την προσπάθεια. Αυτό σημαίνει ότι οι πρακτικές του παρελθόντος, από μια... ...μικρή μερίδα εργαζόμενων, όπως οι πλασματικές υπερωρίες, οι πλασματικές εργασίες την Κυριακή και τα πλασματικά νυκτερινά, οι «κοπάνες» την ώρα της δουλειάς, η άρνηση να προσφέρουν εργασία, ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ. 

Η προσπάθεια της ηγεσίας του σωματείου να συνδιοικήσει τον Δήμο, όπως ενδεχομένως έπραττε κατά το παρελθόν, έχει τελειώσει. Η διοίκηση του Δήμου αντιμετωπίζει όλους τους εργαζόμενους με το ίδιο πνεύμα δικαιοσύνης και ανταμοιβής και δεν κάνει διαχωρισμούς στα δικά μας παιδιά και στους άλλους . 
 Από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσαμε ότι:
• ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι θα χτυπάνε την κάρτα εργασίας.
• οι υπερωρίες θα είναι σύμφωνα με το ωράριο της κάρτας. 
• στις υπερωρίες όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν ίσα δικαιώματα, και 
• οι υπερωρίες ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ θα αναρτώνται στο χώρο δουλειάς, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να λαμβάνουν γνώση. 
Φαινόμενα του παρελθόντος, όπου εργαζόμενοι εμφανίζονται να έχουν εργαστεί υπερωριακά κατά την διάρκεια ενός έτους:  με 500 ώρες απογευματινή εργασία,  με 300 ώρες Κυριακές, και  με 150 ημέρες εργασία το βράδυ, χωρίς να πιστοποιείται από την κάρτα εργασίας, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ.

 Η στάση μας αυτή είναι καθαρή και έχει ανακοινωθεί στους εργαζόμενους, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας. Πολύ περισσότερο δεν θα ανεχθούμε απαράδεκτες συμπεριφορές και εκβιασμούς από μερίδα του Δ. Σ. του σωματείου εργαζομένων. Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου, αλλά και όλους τους δημότες, να στρατευθούμε στον κοινό αγώνα για την αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων, και στο τέλος της θητείας της Δημοτικής αρχής να κριθούμε όλοι. 
 Νέα Ιωνία 13-4-2011
 Ο Δήμαρχος
 ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ