- Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής κάθε σπίτι ήταν υποχρεωμένο να έχει αναρτημένο πίσω από την πόρτα, κατάσταση με τα άτομα που κοιμούνται μέσα θεωρημένο από την κομαντατούρα.
- Στην Αθήνα του 2009, οι κάτοικοι των Αθηνών – ειδικά των Εξαρχείων – ζουν σε συνθήκες Κατοχής. Διαρκούσης της έρευνας για τον τραυματισμό του αστυνομικού οι άτυχοι κάτοικοι της γειτονιάς, χρειάζονταν ειδική άδεια για να μπουν ή να βγουν από τα σπίτια τους. απερίγραπτο πογκρόμ τυφλών προσαγωγών και συλλήψεων ακολουθεί τον τραυματισμό του αστυνομικού των ΜΑΤ, καθώς κηρύσσεται εκ νέου ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας.
- Οι μισθοφόροι δημοσιογράφοι επιστρατεύονται για την αποκατάσταση του πληγέντος κύρους της αστυνομίας και ο τραυματισθείς μπάτσος παρουσιάζεται κάτι σαν γενιά των 800 euro. Οι αστυνομική βαρβαρότητα των τελευταίων εβδομάδων, παίρνει συγχωροχάρτι. Αποκλείουν προκαταβολικά την πιθανότητα το θύμα να ξυλοκοπούσε 15χρονα ένα ολόκληρο μήνα στην Αθήνα.
- Ο αστυνομικός διευθυντής αναστέλλει στην Πτολεμαίδα τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος. Απαγορεύει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της δίκης των συλληφθέντων και προχωρά σε προληπτικές συλλήψεις των διοργανωτών.
- Η δικηγόρος Σταυρούλα Γιαννακοπούλου – συνήθης υπερασπιστής θυμάτων αστυνομικής αυθαιρεσίας- βρίσκει το σπίτι της ρημάδι, θεωρεί ότι έγινε διάρρηξη και σπεύδει στην κομαντατούρα των Εξαρχείων να το καταγγείλει. Εκεί της ανακοινώνουν ότι δεν είναι διάρρηξη, απλώς έκαναν έρευνα στο σπίτι της όσο έλειπε.
Πριν απ’ αυτά,
και μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου :
- Τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Ιανουαρίου 2009, σκοτώθηκε ο Χουσεΐν Ζαχιντούλ 24 χρονών από το Μπαγκλαντές κοντά στο τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη. Την ίδια ώρα καταγγέλλεται ξυλοδαρμός και καταδίωξη εκατοντάδων προσφύγων από την αστυνομία έξω από το τμήμα.
- Στο λιμάνι της Πάτρας οι μετανάστες κρατούνται προσωρινά σε μόνιμο κρατητήριο - κοντέινερ καιξυλοκοπούνται σε καθημερινή βάση με αποτέλεσμα Αφγανός μετανάστης να χάσει το δάκτυλό του.
- Οι διωκτικές αρχές, η δικαιοσύνη, οι πολιτικοί τους προιστάμενοι που αντέδρασαν ακαριαία στον τραυματισμό του αστυνομικού, δεν έχουν παρουσιάσει τίποτα σχετικά με τους “δράστες” της δολοφονικής επίθεσης ενάντια στην Κ .Κούνεβα.
Η κρατική βία ήταν , είναι, και θα είναι εδώ.
Κάποιοι νόμιζαν ότι δεν τους αφορά.
Η δολοφονία του 15χρονου μαθητή, έδειξε ότι αφορά όλους, όπως ακριβώς και η κρίση.
Οταν κυνηγούσαν τους κομμουνιστές, πάλι κάποιοι νομιζαν ότι δεν τους αφορά, μέχρι που πήγαν μαζί τους για αναμόρφωση στη Γυάρο.
Τώρα που κυνηγάνε μετανάστες, "κουκουλοφόρους", φυλακισμένους κ.α , κάποιοι πάλι
νομίζουν ότι δεν τους αφορά.
Και απ' όλα αυτά, εκείνο που ανησυχεί την κ. Λιάνα Κανέλη είναι "το πεσμένο ηθικό της αστυνομίας " (mega).
Αυτό πράγματι , δεν μας αφορά !