24 Ιανουαρίου 2009

Μαζική - μαχητική η πορεία γιά την Κ.ΚΟΥΝΕΒΑ




more about "Διαδήλωση για Κ.Κούνεβα", posted with vodpod
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ   ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ

ΓΙΑΤΙ  ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ
ΔΕΝ  ΘΕΛΕΙ  ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ/Η


Χιλιάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν από τα Προπύλαια στο Υπουργείο Απασχόλησης στην Πειραιώς , δηλώνοντας με την ενεργή παρουσία τους ότι κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία.  

Ήταν μια πολύ μικρή γεύση από τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι όταν ενώνονται οργανώνονται και παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους.
Στην κεφαλή της πορείας βεβαίως, η η Παναττική Ένωση Καθριστριών, που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα αντιμέτωπη με την εργολαβική μαφία του χώρου και αυτούς (κρατικές και παρακρατικές επιχειρήσεις πελάτες τους) που τις ξεζουμίζουν μαζί.
Ήταν εκεί επίσης το Σωματείο Βιβλίου,η Συνέλευση Βάσης Οδηγών Δικύκλου , το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών ,ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου, πολλά πρωτοβάθμια σωματεία, ενώσεις εκπαιδευτικών, μεταναστευτικές και πολιτικές οργανώσεις.

Η ελπιδοφόρα αυτή κινητοποίηση, έδειξε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε τις καθαρίστριες μόνες. 

Να μην αφήσουμε την υπόθεση να ξεχαστεί και να ξεφουσκώσει.

Μπροστά στην ένοχη σιωπή και στάση της εργοδοσίας, της αστυνομίας, και των καναλιών (πρέπει να δεις ΒΒC για να μάθεις για την πορεία, όπως επί χούντας), εμείς πρέπει να ανεβάσουμε ακόμα πιο πολύ την αλληλεγγύη μας.