9 Ιανουαρίου 2009

Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια “Εργατική Αλληλεγγύη”

Κοζάνη 7/1/2009

Πόλεμο στο λαϊκό κίνημα του νομού μας εξαπέλυσαν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί με προληπτικές συλλήψεις διαδηλωτών και απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων κάτι που προϋποθέτει αναστολή άρθρων του συντάγματος και περιστολή των δημοκρατικών λειτουργιών!

Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν υπάρχει κυβερνητική εντολή ή είναι για μια φορά ακόμα ο υπερβάλλον ζήλος του Αστυνομικού Διευθυντή της Περιοχής;

Πρωτοφανής απαγόρευση διαδήλωσης έγινε την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στην Πτολεμαΐδα, όταν η Αστυνομία εντελώς αναίτια οδήγησε στο τμήμα 15 άτομα που ήταν οι οργανωτές της διαδήλωσης η οποία προγραμματίστηκε να γίνει σε ένδειξη συμπαράστασης στους διωκόμενους νέους που είχαν συλληφθεί στις κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου και κατηγορούνται με βαριές και άδικες κατηγορίες που πρέπει να σημειώσουμε ότι πανελλαδικά σε τέτοιο βαθμό συμβαίνουν μόνο στο Νομό μας και στη Λάρισα όπου κάνουν χρήση του αντιτρομοκρατικού νόμου!


Οι περισσότεροι συλληφθέντες ήταν φοιτητές που πρωτοστάτησαν στις πρόσφατες πετυχημένες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους διωκόμενους αλλά και στον Παλαιστινιακό λαό, που έγιναν στην Πτολεμαΐδα. Από τα «λαγωνικά της ασφάλειας» δεν γλύτωσαν και γνωστοί αγωνιστές του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς στο νομό μας με το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων παρότι τους γνωρίζουν και οι πέτρες στην περιοχή! Εκτός των άλλων κράτησαν στο κρατητήριο δύο ημέρες για να περάσουν σήμερα αυτόφωρο έναν δημοσιογράφο και δυο γονείς λες και ήταν τρομοκράτες και θα τους έφευγαν!

Όλα δείχνουν ότι το κατεστημένο, η κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί εγκαινιάζουν πλέον ανοιχτό πόλεμο σε ότι κινείται αγωνιστικά και δεν ελέγχεται από το γνωστό σύστημα εξουσίας και σίγουρα θα εντείνει τις επιθέσεις με αφορμή και την προβοκάτσια της απόπειρας δολοφονίας του αστυνομικού, το προηγούμενο αγωνιστικό ξέσπασμα της νεολαίας αλλά κυρίως από φόβο και τρόμο γιατί βλέπουν ότι έρχεται θύελλα με αγώνες που από αυθόρμητοι πολιτικοποιούνται ταχύτατα και γίνονται συνειδητοί και «επικίνδυνοι» με τη συμμετοχή και μεγάλων τμημάτων της εργατικής τάξης!!!

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής μας δεν θα επιτρέψει στους νοσταλγούς «ανώμαλων καταστάσεων» να γυρίσουν την κοινωνική και πολιτική ζωή σε εποχές καταδικασμένες στη συνείδηση των εργαζομένων και του λαού γι αυτό αγωνίζεται και απαιτεί:

* Κατοχύρωση και επέκταση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.
* Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι κατηγορίες που βαρύνουν άδικα τους αγωνιστές.
* Να ζητήσουν δημόσια συγνώμη οι πολιτικοί προϊστάμενοι της αστυνομίας της περιοχής μας από τους αγωνιστές για την αναίτια ταλαιπωρία.
* Να παραιτηθεί αμέσως Αστυνομικός Διευθυντής N. Κοζάνης πριν βάλει την περιοχή σε μεγαλύτερους μπελάδες!Το γραφείο τύπου