10 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Τα διόδια στο Δημοτικό Συμβούλιο

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και έγκριση σχετικού ψηφίσματος εναντίον της δημιουργίας διοδίων στην περιοχή της Κηφισιάς, αλλά και των εν γένει αυξήσεων των τελών που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί, κατέθεσε η «Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ-Ε.Ε.- κυβέρνησης».
Στην επιστολή που παραδόθηκε στην προέδρο του Σώματος Άννα Κορογιαννάκη αναφέρονται τα εξής:
«Η προκλητική παραχώρηση της Δημόσιας περιουσίας από το κράτος στους ιδιώτες – μεγαλοεπιχειρηματίες συνεχίζεται, σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος, αφού οι εταιρείες που λυμαίνονται τους Εθνικούς μας δρόμους αυξάνουν χωρίς όριο τις τιμές των διοδίων και κατασκευάζουν συνέχεια νέους σταθμούς διοδίων, ενώ την ίδια ώρα τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες και στον ΟΣΕ αυξάνονται κατακόρυφα.

Και όλα αυτά γίνονται σε βάρος της ζωής μας αφού τέσσερις ακόμα συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους στις 27/12/2010 στον υπό κατασκευή  δρόμο Κορίνθου – Πατρών (τον οποίο προπληρώνουμε), ενώ στο σύνολο, του Εθνικού Οδικού Δικτύου οι εταιρείες κατασκευής έχουν βάλει την ασφαλή μετακίνηση μας σε δεύτερη μοίρα, ενώ παράλληλα η εταιρεία VINCI (Ολυμπία οδός) που έχει αναλάβει την κατασκευή του οδικού άξονα Κορίνθου – Πατρών απολύει παράνομα 26 εργαζόμενους, καταπατώντας και την εργατική νομοθεσία.
Σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος, οι ήδη ελαστικές -για τις εταιρείες- συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών οδών καταργούνται για τις υποχρεώσεις των παραχωρησιούχων ισχύουν όμως για τις υποχρεώσεις του δημοσίου, διογκώνοντας τα χρέη και τα ελλείμματα του Δημοσίου που φορτώνονται στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
Η εκμετάλλευση των εθνικών δρόμων από τις εταιρείες γίνεται σε βάρος του περιβάλλοντος αλλά και της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών αφού ολόκληρες ζώνες (Αττική, Πιερία, Φθιώτιδα, Βοιωτία), περικυκλώνονται από νέους σταθμούς διοδίων με πολεοδομικά αυθαίρετες εγκαταστάσεις (βλέπε αυθαίρετες εγκαταστάσεις διοδίων Αφιδνών  Καπανδριτίου, Μαλακάσας).
Η όρεξη έχει ανοίξει στην τέτοιου είδους εκμετάλλευση του εργαζόμενου λαού έχει ανοίξει για τα καλά και κτυπάει και τη δική μας πόρτα (κυοφορούνται νέα διόδια σε Άγιο Στέφανο – Βαρυμπόμπη – Λυκόβρυση – Μεταμόρφωση), και οφείλουμε ως Δήμος να αντιδράσουμε έγκαιρα αναπτύσσοντας και στην περιοχή μας ένα κίνημα ενάντια στα διόδια και προς την κατεύθυνση αυτή ζητάμε άμεσα να τοποθετηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο διακηρύσσοντας ότι δεν θα επιτρέψει την εγκατάσταση και την λειτουργία διοδίων σ’ ολόκληρη την περιοχή από την Βαρυμπόμπη ως τη Μεταμόρφωση, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων δημοτικών αρχών.
Πρόσφατη ήταν εξάλλου η αντίσταση του Δήμου Στυλίδας της οποίας ο δήμαρχος Απ. Γκλέτσος, σύρθηκε σιδηροδέσμιος ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής και παραπέμφθηκε για να δικαστεί, γιατί έκανε το αυτονόητο, δηλαδή άνοιξε την μπάρα να λειτουργήσει παράλληλος δρόμος προς την Εθνική οδό, προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής, να κυκλοφορούν χωρίς να χρειάζεται να καταβάλουν χαράτσια. Μετά απ’ όλα αυτά, θα θέλαμε το θέμα αυτό να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να εκδοθεί ομόφωνο όπως ελπίζουμε ψήφισμα για την μη εγκατάσταση διοδίων στην περιοχή μας καθώς και ψήφισμα συμπαράστασης τόσο προς την Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων, όσο και προς, τον Δήμαρχο Στυλίδας Απ. Γκλέτσο».