10 Φεβρουαρίου 2011

Να κλείσει τώρα και για πάντα η ΄΄ παρανομία ΄΄ των ρουσφετιών

Κλαπάκης Δορύλαος

 #  Mετά από προσφυγή του Συνδυασμού μας , με την υπ΄αριθμ. 46855/25586/2010 απόφαση του Γ.Γ. Περιφέρειας, ακυρώθηκε  η υπ΄αρ. 562 /2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμαρουσίου, ( τροποποίηση Προϋπολογισμού γύρω στα 4 εκ. ευρώ ) που σκοπό της είχε να «αξιοποιηθούν» με μη νόμιμο τρόπο τα υπερβολικά Δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες Αμαρουσίου.

  #  Και τώρα η ομάδα  Πατούλη θέλει, οι υπηρεσίες του Δήμου, τις οποίες ως γνωστόν πληρώνουν οι δημότες, να ασχοληθούν στο ωράριο εργασίας τους, ετοιμάζοντας προσφυγή κατά του ….Γ.Γ. Περιφέρειας!  Εκεί καταντήσαμε .

 #  Όμως έχουμε και συνέχεια. η ομάδα Πατούλη (η οποία δεν ολοκληρώνει -παρανομώντας- τις απαλλοτριώσεις  κοινοχρήστων χώρων και χώρων στάθμευσης) , αποφάσισε να βάλει παρκόμετρα στους δρόμους, ώστε να γεμίζει με πρόστιμα  τους δημότες.


 #  Και από την άλλη , ο Πατούλης, για να παραπλανήσει  τους αγανακτισμένους συμβασιούχους, (οι όποιοι  του παρέδωσαν εν λευκώ την ψήφο τους, και ενώ περίμεναν μονιμότητα ..απολύθηκαν), σήκωσε τη σημαία της εξέγερσης πρακτικά κατά του σύμφωνα με το Σύνταγμα νόμου.

  # Και υπάρχουν ακόμα απολυμένοι που τον χειροκροτούν  γιατί ελπίζουν ότι θα βρει πάλι τρόπο να τους επαναπροσλάβει .

  # Δεν κατάλαβαν ακόμα ότι τα χρέη που δημιουργήθηκαν  από τα ρουσφέτια των κόμματων και των παραγόντων, για να εκλέγεται ο κάθε κ. Πατούλης, ρίχνοντας τη χώρα στη φτώχεια, δεν θα εξοφληθούν ούτε σε 50 χρόνια .

   #Είδαμε και αυτό, δίπλα στον Πατούλη στις πορείες, και οι φερόμενοι αριστεροί κομματικοί παράγοντες, διαμαρτυρόμενοι γιατί η πολιτεία δεν ταχτοποιεί τα διακομματικα ρουσφέτια  εις βάρος των άλλων ανέργων.

    # Μην απορείτε γιατί έλειπαν (που συμμετείχαν στο παρελθόν ) οι γνωστοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ από αυτές τις διαδηλώσεις,. Απλά τώρα λειτουργούν -λόγω των περιστάσεων- με υπόγειο τρόπο εναντίον του Υπουργού Ραγκούση, που ζητάει για τις προσλήψεις αξιοκρατία και ΙΣΑ δικαιώματα μέσω ΑΣΕΠ για όλους τους ανέργους.

   # Αδιαφορώντας φυσικά αν εξ αιτίας των πελατειακών σχέσεων κόβονται περισσότερο οι συντάξεις, μπαίνουν νέοι φόροι και θα σταλούν εκατοντάδες χιλιάδες άξιοι νέοι στην ανεργία και στην ξενιτιά.

  # Και όλα αυτά λίγες μέρες πριν ( την 18η Φεβρουαρίου ) η ομάδα Πατούλη, να  ΄΄ενημερώσει΄΄  με αποδείξεις  πρωτόδικα τη Δικαιοσύνη στην εκδίκαση της προσφυγής κατά του κύρους των εκλογών ,ότι
-         δεν έχει κάνει καμία πρόσληψη την τετραετία που πέρασε>>  ,
-        δεν κράτησε κανένα πρώην  συμβασιούχο >>  και ότι
-          δεν έχει υποσχεθεί ποτέ ότι << κανένας συμβασιούχος  δεν θα χάσει την δουλειά του.΄΄ 

 # Όπως δικαιολογήθηκε το 2006 για να γλυτώσει την έκπτωση του.
Δεν ήταν τυχαίο να μην θέλει να αποδεχτεί η Διοίκηση Πατούλη και οι υποστηριχτές του, το αποτέλεσμα των εκλογικών διαδικασιών  Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, ακόμα και μετά τις   υπ΄ αριθμ. 1291/720//2011 & 1289/718/2011 αποφάσεις της πολιτείας , που πρακτικά ακύρωσε  αυτούς  που ΄΄ διόρισε ΄΄ η διοίκηση

 # Αν οι απολυμένοι συμβασιούχοι παρέμεναν μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 25.1.11 και έβλεπαν ότι ο κ. Γαρδέλης προώθησε θέμα προς εφαρμογή δεδομένης παράνομηςΥπουργικής Απόφασης, προς εξυπηρέτηση της εταιρίας Ξενοδοχείων – καζίνων  ΧΑΓΙΑΤ και άλλων στην Αγ. Φιλοθέη, αξίας εκατοντάδων εκ. ευρώ ( αν και γνώριζε ότι γι΄ αυτήν την παρανομία έχει ασκηθεί ήδη από τον Εισαγγελέα και ποινική δίωξη κατά της Διοίκησης και των υπηρεσιών του Δήμου), θα έβγαζαν τα συμπεράσματα τους, γιατί ήθελαν με κάθε τρόπο την ψήφο τους και γιατί θέλουν Γραμματέα  δικό τους .

 # Όταν μάλιστα  στο παρελθόν μια από τις κατηγορίες του κ. Γαρδελη εναντία των ενεργειών της ομάδας Τζανικου ήταν για το ίδιο θέμα που και τότε με παρέμβαση μας σταμάτησε .

 # Και γνωρίζοντας μάλιστα ότι για αυτό το θέμα  έχει ασκηθεί ήδη από τον  Εισαγγελέας και ποινική δίωξη κατά της Διοίκησης του Δήμου και των υπηρεσιών του Δήμου.

 # Να ληφθεί δε υπόψη ότι, στο παρελθόν, μια από τις κατηγορίες του κ. Γαρδέλη εναντίον των ενεργειών της ομάδας Τζανίκου αφορούσε ακριβώς την εξυπηρέτηση της ΧΑΓΙΑΤ που και τότε πάλι  με παρέμβαση μας σταμάτησε.

 #  Έτσι  αποδείχτηκε στην πράξη ότι  η Διοίκηση Πατούλη λειτούργει όπως και οι προκάτοχοί της ομάδας Τζανίκου, οι οποίοι εκλεγμένοι και αυτοί ( όπως άλλωστε το δήλωναν ) χάρη στα ρουσφέτια προώθησαν τότε το χτίσιμο του αυθαίρετου ΜΩΛΛ, με το οποίο  από την μια,  κάποιοι κέρδισαν δισεκατομμύρια, και από την άλλη ερήμωσαν το Εμπορικό Κέντρο στο Μαρούσι κ.α. στέλνοντας ταυτόχρονα στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους .

  # Λίγοι γνωρίζουν στην πόλη μας ότι  μετά την τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση σε φυλάκιση ενός χρόνου το 2009  του πρώην Δήμαρχου Παν. Τζανίκος ( ο οποίος υπερασπιζόμενος την κατασκευή του αυθαίρετου ΜΩΛΛ επιτέθηκε κατά του κ. Κλαπάκη και της κας Σακοράφα), πρόσφατα το 2010 , σε άλλη παράλληλη Δίκη σχετικά με την ιδία υπόθεση και θέμα  ,καταδικάστηκε τελεσίδικα και πάλι από το Εφετείο Αθηνών και σε αλλά δύο επιπλέον χρόνια φυλακή.

 # Ανεξάρτητα αν η Δικαιοσύνη  αργεί τελικά στέλνει με τις αποφάσεις της  το μήνυμα της σε παλιούς και καινούργιους