2 Οκτωβρίου 2009

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Με κεντρικό σύνθημα «Ξηλώστε τις παράνομες πινακίδες, σώστε ζωές», συγγενείς ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στην άσφαλτο εξαιτίας των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων πραγματοποιούν σήμερα το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στη Λεωφόρο Κηφισίας.
Το «ραντεβού» έχει δοθεί στην εναέρια πεζογέφυρα, στο ύψος του νοσοκομείου Υγεία, στο Μαρούσι, εκεί όπου πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή, μετά από τροχαία δυστυχήματα. Η ημέρα που επιλέχθηκε γι’ αυτή τη διαμαρτυρία δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για την τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου.
Η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων σε δρόμους και πεζοδρόμια απαγορεύεται, επειδή προκαλούν σύγχυση, θαμπώνουν τους οδηγούς και τους αποσπούν την προσοχή. Υποχρεωμένοι να τους αφαιρέσουν είναι κατά πρώτο λόγο ο δήμος εντός των διοικητικών ορίων του οποίου έχουν τοποθετηθεί, καθώς και το αρμόδιο όργανο της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ ή της Περιφέρειας στο πλαίσιο της διοικητικής εποπτείας του δήμου.
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, ώρα 16.00, Λεωφόρος Κηφισίας 362. Συμμετέχουμε για τέσσερις λόγους:
1)Είναι φονικές αφού δεκάδες νέοι έχουν χάσει τη ζωή τους.
2)Συμβάλλουν στην οπτική ρύπανση.
3)Προβάλλουν τον καταναλωτισμό σαν αξία ζωής.
4)Οι περισσότερες είναι παράνομες.
Γι΄ αυτούς τους λόγους ζητάμε την αποκαθήλωση των διαφημιστικών πινακίδων, για εμπορικούς ή πολιτικούς λόγους, εφαρμόζοντας αρχικά την ισχύουσα νομοθεσία, τον ΚΟΚ κ.λπ. 
Μήτσος Κ.