26 Οκτωβρίου 2009

Eρώτηση στη Βουλή για το 'Αλσος Μιμικόπουλου στο Μαρούσι

Eρώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς
· Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

· Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Προστασία «Άλσους Μιμικόπουλου» στον Παράδεισο Αμαρουσίου


Στον Παράδεισο Αμαρουσίου και μεταξύ των οδών Άλσους - Ασπασίας - Αρτέμιδος, υπάρχει ένα δασύλλιο 45 στρεμμάτων, γνωστό ως «Άλσος Μιμικόπουλου». Το εν λόγω δασάκι, απομεινάρι μιας κάποτε μεγάλης έκτασης δασικής (100 στρεμμάτων προς εικοσαετίας), το οποίο ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο, έχει μετατραπεί εδώ και καιρό σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, εγκατάλειψης παλαιών οχημάτων και απόρριψης μπαζών.

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Παράδεισος» και κάτοικοι της συνοικίας Παράδεισος Αμαρουσίου έχουν επανειλημμένως προειδοποιήσει εγγράφως και επωνύμως τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς και καταπάτησης του εναπομείναντος άλσους. Ωστόσο οι υπηρεσίες επιδεικνύουν αδράνεια. Οι απαραίτητοι πυροσβεστικοί κρουνοί απουσιάζουν, ενώ το αίτημα των κατοίκων αναδάσωση για - καθαρισμό και στοιχειώδη περίφραξη του χώρου πρασίνου, παρά τις εκκλήσεις, δεν έχει ικανοποιηθεί.

Δεδομένου, ότι η σωτηρία αυτού του δασυλλίου είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Παραδείσου Αμαρουσίου,

ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

  • Θα πράξουν τα δέοντα, ώστε να διασωθεί το Μιμικόπουλου Άλσος? Θα καθαριστεί άμεσα ο χώρος από σκουπίδια μπάζα και? Θα περιφραχθεί με χαμηλό πέτρινο τοίχο για να εμποδιστεί η παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων μέσα στο δασύλιο?
  • Προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς, θα υπάρξει άμεση τοποθέτηση επαρκούς αριθμού πυροσβεστικών κρουνών?

  • Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης
26.10.09