13 Οκτωβρίου 2009

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ σε VODAFONE & WIND


24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 14 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι στην Vodafon και την Πέμπτη 15 Οκτώβρη οι εργαζόμενοι της Wind.


Ακολουθούν αποσπάσματα από τα δελτία τύπου των εργαζομένων, στις δύο εταιρίες:

Συνάδελφοι, Η VODAFONE δρομολογεί την μεταβίβαση των τμημάτων ADSL και Broadband στη HOL, με την μεταφορά 30 συναδέλφων που απασχολούνται στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Το Σωματείο μας τοποθετείται ενάντια στην μείωση του προσωπικού με οποιονδήποτε τρόπο και την απαξίωση/διαλύση τμημάτων της εταιρίας με την παραχώρησή τους σε άλλες εταιρίες ή εργολάβους, που έχουν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, χειροτέρευση των μισθών και των εργασιακών συνθηκών, περισσότερη ανασφάλεια για όλους τους εργαζόμενους.

Και το δελτίο τύπου των εργαζομένων της Wind...
Το κύμα της «αναδιάρθωσης» της WIND, έχει θεριέψει για τα καλά και όπως δείχνουν όλα τα σημάδια η Διοίκηση της εταιρίας έχει όλη την διάθεση να την κάνει τσουνάμι που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά του θέσεις εργασίας, μισθούς, δικαιώματα και κατακτήσεις που με κόπο κατακτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια.Τα «Θύματα» της «αναδιάρθρωσης» είναι οι δεκάδες εργαζόμενοι που έχουν χάσει την εργασία τους από το κλείσιμο των καταστημάτων, οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καταλόγου, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου που δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους.