8 Οκτωβρίου 2009

Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της WIND


Πάνω από 150 άτομα σήμερα στα κεντρικά γραφεία της WIND , μετά από κάλεσμα του σωματείου τους πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας ζητώντας την παναπρόσληψη του συναδέλφου τους Γ.Μπουντούρη, που η εταιρεία επιχείρησε να απολύσει.

Προσπάθεια απόλυσης συναδέλφου από το τεχνικό τμήμα από τη διευθύνση προσωπικου αλλά αρνήθηκε να υπογράψει & τις δύο φορές. Χτες το απόγευμα έλαβε με δικαστικό κλητήρα στην κατοικία του την απόλυση του.
Φτάνει πια η κοροϊδία – Το ποτήρι ξεχείλισε!
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

9:00 π.μ. στην είσοδο του κτηρίου Κ66(Α)Συνάδελφοι,Χθες το απόγευμα, η διοίκηση της εταιρίας προχώρησε στην απόλυση του συναδέλφου Γ. Μπουντούρη από την Τεχνική Διεύθυνση. Ο συνάδελφος αρνήθηκε να υπογράψει την απόλυσή του, η οποία του στάλθηκε με εξώδικο στο σπίτι.Μόλις λίγες μέρες πριν, οι διευθυντές του και το HR είχαν και πάλι προσπαθήσει να τον απολύσουν. Μπροστά στην άρνησή του και στην πρωτοφανή κινητοποίηση εκατοντάδων συναδέλφων, που για πάνω από 3 ώρες «πολιόρκησαν» το HR και το γραφείο του κ. Ζαρκαλή, η διευθύντρια του HR Λία Βασιλάκη είχε δηλώσει μπροστά σε όλους: «δεν υπάρχει θέμα απόλυσης»!!!Τώρα λοιπόν, με την κίνησή τους, ΜΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΕΛΟΥΝ!!!

=> Καταγγέλουμε σε όλους τους συναδέλφους τα ψέματα της διοίκησης και στελεχών της.

=> Καταγγέλουμε το ρόλο συγκεκριμένων προσώπων και διευθυντών που εμπλέκονται στην απόλυση, ιδιαίτερα από το HR και την Διεύθυνση Δικτύου, αλλά και των αντίστοιχων στα υπόλοιπα τμήματα (Εμπορικό, Εξυπηρέτηση Πελατών, IS κα.).

Αυτών που όπως δείχνουν τα πράγματα η πιο σημαντική «προσφορά» τους στην εταιρία είναι:

- Να μας απαξιώνουν εργασιακά με τις στημένες «αξιολογήσεις». Χαρακτηριστικά, του συναδέλφου Μπουντούρη η «αξιολόγηση» «μαύρισε» σχεδόν επί τόπου -όταν επιχειρήθηκε για πρώτη φορά η απόλυσή του-, για να φτιαχτεί το γνωστό άλλοθι.

- Να μας μειώνουν ηθικά με απανωτές πιέσεις και εκβιασμούς.Συνάδελφοι,Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ενός, είναι όλων μας. Οι «διαβεβαιώσεις» του αναπληρωτή CEO κ. Ζαρκαλή (στη συνάντησή του με το ΔΣ του Σωματείου στις 6/10) ότι «δεν υπάρχει σχέδιο γενικευμένης μείωσης του προσωπικού» αποδεικνύονται κενός λόγος. Άλλα δείχνει η πρακτική της διοίκησης. Διευθυντές και προϊστάμενοι ετοιμάζουν λίστες εκκαθάρισης, καθʼ υπόδειξη του HR και ανώτερων διευθυντικών στελεχών. Το σχέδιο είναι να προχωρήσει η εκκαθάριση του προσωπικού «στα μουλωχτά», με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις, μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας των εργαζομένων.Αυτό τελικά εννοούσε ο κ. Ζαρκαλής, όταν στις 6/10 μίλαγε στο Σωματείο για τους «αδιάφορους» κλπ. εργαζόμενους, που πρέπει να φύγουν; Είναι θράσος να μας μιλάνε για «κακούς εργαζόμενους» όταν οι ίδιοι, οι «περαστικοί» από την εταιρία των προηγούμενων και τωρινών διοικήσεων υποθήκευσαν την πορεία της και το δικό μας μέλλον, με αποκορύφωμα το όργιο δανεισμού - και από το οποίο βέβαια τα γνωστά και μη εξαιρετέα golden boys και girls πήραν τα παχυλά τους μπόνους. Οι ίδιοι που μας έκοψαν τα κουπόνια!Οι μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών δείχνουν τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα που μπορούμε να έχουμε, αν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε τη δουλειά και το μέλλον μας. Δεν είναι λύση να παζαρεύουμε ο καθένας χωριστά τη θέση εργασίας και την αξιοπρέπειά μας. Δεν είναι λύση να «γονατίζουμε» μπροστά σε διευθυντές, «εκκαθαριστές» του HR κλπ., που δεν αξίζουν κανένα σεβασμό γιατί δεν μας δείχνουν κανένα σεβασμό.Αυτός είναι ο μόνος δρόμος, της ενότητας και του αγώνα. Όχι να ψάχνουμε να βρούμε άλλοθι για το πόσο «πραγματικά ανεπαρκής» μπορεί να ήταν ένας απολυμένος συνάδελφος. Όχι να γκρινιάζουμε ή να κινητοποιούμαστε, αλλά μετά να πηγαίνουμε μόνοι μας και να παραιτούμαστε ή να δεχόμαστε την απόλυσή μας (όπως έγινε πρόσφατα με δύο συναδέλφους απʼ τις πωλήσεις).
ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ «ΚΥΡΙΟΥΣ» ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ:

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ! ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Το ΔΣ του Σωματείουhttp://www.pasetim.com/


Mήτσος Κ.

απο indymedia athens