28 Οκτωβρίου 2009

ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ


Η κυβέρνηση της Ν.Δ τέλειωσε τη δουλειά της και παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ που ¨πήρε το χρίσμα¨ για να συνεχίζει τη δουλειά της τοπικής διαχείρισης των συνεπειών της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Ο κόσμος ψήφισε να ξεκουμπιστούν αυτοί, όπως ψήφισε να ξεκουμπιστούν οι άλλοι όταν ήταν αυτοί . Όλοι διαισθάνονται ότι το κανάλι θα συνεχιστεί, ελπίζουν σε μια στιγμιαία ανάσα, μέχρι να τακτοποιήσουν τις δευτερεύουσες αντιθέσεις τους.
Δυστυχώς ούτε αυτό θα γίνει. Η στροφή της φρασεολογίας του ΠΑΣΟΚ στην ¨κυβερνητική υπευθυνότητα¨ ήταν εξαιρετικά άμεση, όπως άμεση ήταν η παράδοση της κυβερνητικής σκυτάλης από τη ΝΔ, ήδη από την προεκλογική περίοδο.

Σε όλο τον κόσμο, ενώ η οικονομική κρίση φορτσάρει, αυτή η διαδικασία της ¨αλλαγής¨ πραγματοποιείται . Η ΗΠΑ ζουν τη δική τους μεταπολίτευση-Ομπάμα, στην Ιαπωνία μετά 50 χρόνια το κυβερνητικό συντηρητικό κόμμα χάνει την Κυβέρνηση, στην Γερμανία η Μέρκελ κάνει ότι θα έκαναν οι σοσιαλδημοκράτες.

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι τόσο σκληρές, που η νεοσυντηρητική διαχείριση αδυνατεί να ανταπεξέλθει , αντίθετα μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες λαϊκές εκρήξεις. Η ελεύθερη οικονομία, η λεγόμενη αγορά, για άλλη μια φορά απέτυχε να ισορροπήσει τις αντιθέσεις της.

Επιστρέφουμε λοιπόν στην κρατική παρέμβαση, τα νεοσυντηρητικά μέτρα θα εφαρμοστούν με κρατικό έλεγχο. Η σφαγή μας θα γίνει με κανόνες, δεν θα μας σφάζει ο καθένας στην αυλή (επιχείρησή) του, θα μας πηγαίνουν στο σφαγείο και θα γίνεται παρουσία κτηνιάτρου με τοπική νάρκωση.

Ας πάρουμε τα μέτρα μας, ούτε στιγμή χαλάρωση!

BΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ -Φ.10
http://www.pressreader.gr/index.php?p=35&id_kat=25