26 Ιουνίου 2009

Η Δικαιοσύνη για τη βαρβαρότητα στη Νέα Μανωλάδα










Στα «μαλακά» οι θύτες, για κακούργημα τα θύματα!

Τεράστια πρόκληση για την εργατική τάξη η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα. Στο πλευρό των μεταναστών το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ


Τεράστια πρόκληση αποτελεί η απόφαση των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών στην Αμαλιάδα, για το κτηνώδες περιστατικό βασανισμού σε βάρος δύο αλλοδαπών εργατών γης από δύο αγροτοκτηνοτρόφους στη Νέα Μανωλάδα την περασμένη βδομάδα. Η «τυφλή» Δικαιοσύνη αποδίδει κακουργηματικές πράξεις στα θύματα, ενώ στους θύτες οι κατηγορίες είναι σε βαθμό πλημμελήματος!

Προχτές, Δευτέρα, αφού όρισε τακτική δικάσιμο, η Δικαιοσύνη «φόρτωσε» στους δύο εργάτες γης με καταγωγή από το Μπαγκλαντές (An Shakib και Tofazal Ali) τις κατηγορίες για απόπειρα ζωοκλοπής από κοινού και ζωοκλοπή από κοινού, οι οποίες διώκονται σε βαθμό κακουργήματος. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει καταγραφεί καμιά καταγγελία για κλοπή και οι θύτες στις καταθέσεις τους είδαν (!) κάποιους να πλησιάζουν το στάβλο τους τα μεσάνυχτα χωρίς ωστόσο να τους κλέψουν κάποιο ζωντανό.

Την ίδια στιγμή, οι Διονύσης Γομοστιώτης και Πέτρος Σάμαρης, που απείλησαν, εξύβρισαν, ξυλοφόρτωσαν, βασάνισαν και στη συνέχεια - για παραδειγματισμό - έδεσαν πίσω από ένα μηχανάκι και τραβολογούσαν - διαπόμπευαν στους κεντρικούς δρόμους της Μανωλάδας τους δύο μετανάστες, παραπέμπονται με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς έτσι όπως διατυπώθηκαν (κλοπή, φθορά ξένης περιουσίας, εξύβριση κατά συρροή, μη κακόβουλη βλασφημία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, παράνομη βία κατά συρροή) δε συνιστούν κακουργηματικές πράξεις!
Επιπρόσθετα, άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι με την υποχρέωση να εμφανίζονται κάθε 15 μέρες στο αστυνομικό τμήμα Βάρδας, ενώ οι Γομοστιώτης και Σάμαρης κατέβαλαν ως εγγύηση 3.000 ευρώ έκαστος.

Ολόκληρο το άρθρο: http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5145042&publDate=24/6/2009