1 Ιουνίου 2009

ΝΕΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ





ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 3/12/2007:
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=03.12.2007,id=71335560


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ


ΓΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟ/ΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ « ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ»

Για μια ακόμα φορά, η Δημοτική Αρχή και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της παράταξης Πατούλη, φάνηκαν επιεικώς κατώτερες των περιστάσεων, χωρίς συγκροτημένη πολιτική άποψη.


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Μαΐου 2009, μόλις δώδεκα (12) σύμβουλοι της πλειοψηφίας ενέκριναν την πώληση, από τη Δημοτική Επιχείρηση «ΑΘΜΟΝΟΝ» δεκαπέντε (15) διαμερισμάτων του οικισμού «ΗΛΙΔΑ» - πρώην χωριό δημοσιογράφων της LAMDA DEVELOPMENT) - αξίας περίπου 6εκ. €, στο Ίδρυμα «ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ».

Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ακόμα και αν θεώρησαν αρχικά λογική την πράξη της πώλησης, στη συνέχεια, αφού ενημερώθηκαν, από τον κ. Στάθη Ραγκούση και τον επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» κ. Λευτέρη Μαγιάκη, για τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος, θα έπρεπε να εκφράσουν τουλάχιστον τις επιφυλάξεις τους και να διερευνήσουν αναλυτικότερα το ζήτημα πριν αποφασίσουν.


Η Δημοτική Αρχή απέκρυψε από το Δημοτικό Συμβούλιο την απόφαση 2196/2008 του Εφετείου Αθηνών βάσει της οποίας απαγορεύτηκε στη διοίκηση του ιδρύματος «ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑ» να παραχωρήσει το χώρο του ορφανοτροφείου, συνολικής έκτασης 25 στρεμμάτων, για εμπορική χρήση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ορφανοτροφείο βρίσκεται πάνω στη Λεωφόρο Κηφισίας απέναντι από το “GOLDEN HALL” στα όρια των Δήμων Αμαρουσίου και Χαλανδρίου. Αποτελεί δηλαδή «φιλέτο», που ορέχτηκαν οι γνωστοί εργολάβοι – νεκροθάφτες της πόλης μας.


Η απόφαση του Εφετείου ελήφθη ύστερα από προσφυγή του συλλόγου κατοίκων Παραδείσου, του Δήμου Χαλανδρίου, του σωματείου εργαζομένων στο ίδρυμα και άλλων πολιτών. Το σκεπτικό της ήταν πως με την παραχώρηση για εμπορική χρήση και τη μεταστέγαση του ορφανοτροφείου σε άλλο ακίνητο, «δεν εκπληρούται πληρέστερα η βούληση του διαθέτη». Δηλαδή δε θα είναι προς όφελος των περίπου 80 παιδιών που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

Το ερώτημα λοιπόν που τέθηκε προς την δημοτική αρχή και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας ήταν :

Μήπως με την προγραμματιζόμενη πώληση επιχειρείται αφενός η ανατροπή της δικαστικής απόφασης εις βάρος των οικότροφων και αφετέρου η τσιμεντοποίηση ενός ακόμα ελεύθερου χώρου στην Λεωφόρο Κηφισίας, στα όρια του Δήμου μας ;


Εύλογο ερώτημα, που θα έπρεπε να διερευνηθεί από τους δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης, προτού λάβουν οριστική απόφαση.


Ύστερα από μεταμεσονύκτια τηλεφωνική οδηγία του δημάρχου κ.Πατούλη, δώδεκα (12) δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας αποφάσισαν για την πώληση των διαμερισμάτων. Έχουν ακέραια την ευθύνη.


Είναι προς τιμή εκείνων που αρνήθηκαν να υιοθετήσουν τη φιλοσοφία που θέλει το Δήμο επιχειρηματία να αποφασίζει με αποκλειστικό κριτήριο το οικονομικό όφελος, χωρίς να δίνει προτεραιότητα στις κοινωνικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις.

Μέρα με τη μέρα, η πολιτική Πατούλη αποκαλύπτεται και αποδεικνύεται επικίνδυνη. Οι δημόσιες σχέσεις και οι Μπερλουσκονικές εμφανίσεις δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα που καθημερινά επιδεινώνεται.

Οι Μαρουσιώτες είναι απαραίτητο να ενημερωθούν και να αντιδράσουν. Είναι οι μόνοι που μπορούν να σταματήσουν αυτόν τον κατήφορο.

Μαρούσι 28/05/09