22 Ιουνίου 2009

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν.Ερυθραίας καταγγέλει ΠΑΤΟΥΛΗ


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Την Κυριακή δεν την χαρίζουμε»

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ελάχιστες ώρες αφότου έκλεισαν οι κάλπες των Ευρωεκλογών , οι εκπρόσωποι των μονοπωλικών συμφερόντων έδειξαν τις προθέσεις τους. Στη Γαλλία ο κος Σαρκοζί, εκπρόσωπος των πιο ακραίων καπιταλιστικών απόψεων στην ΕΕ, στις 8/6/09 άνοιξε επιτακτικά το ζήτημα της Κυριακάτικης λειτουργίας του εμπορίου για τη χώρα του.
Στην Ελλάδα την επομένη κιόλας ημέρα στις 9/6/09 ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Πατούλης πήρε γραμμή από τα μονοπώλια του εμπορίου και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του, ζητά να ανοίξουν Κυριακή τα εμπορικά του Αμαρουσίου.

Το επιχείρημά του; ΣΑΘΡΟ:
« ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. Οι επενδύσεις των μονοπωλίων όπως του THE MALL, GOLDEN HALL,COSMOPOLIS κτλ θεωρούνται χώροι τουρισμού».

Συνάδελφοι τα επιχειρήματα των μεγαλεμπόρων, των πολιτικών τους εκπροσώπων και τοπικών αρχόντων τους έχουν ένα και μοναδικό στόχο. Να εξαφανίσουν με κάθε μέσο τη μικρή-βιοτεχνική επιχείρηση των αυτοαπασχολούμενων.
Τα καταστήματά μας δεν χωρούν στο «μοντέλο της ανάπτυξης» που θέλουν να αναπτύξουν.
Τους χαλάμε την τούρτα των κερδών.
Η Κυριακή για όλους μας είναι μέρα ξεκούρασης. Είναι κομμάτι της ευχάριστης πλευράς της ζωής μας και της κανονικής μας υπόστασης. Πρώτα από όλα είμαστε άνθρωποι.
Ειδικά αυτήν την περίοδο που η κρίση έχει φουντώσει και ο τζίρος των καταστημάτων μας έχει δεχτεί ανεπανόρθωτο πλήγμα, η τόνωση της αγοράς σαφώς και δεν περνά μέσα από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Αν δεν ενισχυθεί το λαϊκό εισόδημα, αν δεν δωθούν αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, οι πελάτες μας που είναι πρώτα και κύρια τα λαϊκά εισοδήματα θα χάσουν ακόμα μεγαλύτερο μέρος από την αγοραστική τους δύναμη.
Ξέρουν πολύ καλά οι μεγαλέμποροι, όπως ο κος Βάρδας (εκπρόσωπος του ΣΕΛΠΕ), ο κος Μίχαλος (εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ), ότι σε περιόδους κρίσης που πλήττεται η ΜΜΕπιχείρηση, δεν λείπουν οι παραπάνω ώρες-ημέρες λειτουργίας του εμπορίου, αλλά τα χρήματα από τις τσέπες των καταναλωτών.
Να μην τους επιτρέψουμε να παίξουν παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας.
Δεν τους παραχωρούμε το εισόδημα της οικογένειάς μας.
Η λειτουργία του εμπορίου την Κυριακή θα αποδειχτεί καταστροφική για τις ΜΜΕπιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους του εμπορίου.
Είναι η τελευταία γραμμή άμυνας όσον αφορά το ήδη υπάρχον πλήρως απελευθερωμένο ωράριο.
Μόνο τα μονοπώλια του εμπορίου, ελληνικά-ξένα, εξυπηρετεί η Κυριακάτικη λειτουργία του εμπορίου.

Διεκδικούμε μαζί με τους εργαζόμενους στο εμπόριο:

· 48 ώρες λειτουργίας για το εμπόριο
· 3 απογεύματα κλειστά
· Κυριακή δια νόμου ΑΡΓΙΑ
ΤΟ Δ.Σ.
ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ