3 Ιουνίου 2010

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ


Κηφισιά, 2/6/2010

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ !

Βλέποντας καθημερινά τη ζωή μας να γίνεται χειρότερη, τα νιάτα του τόπου μας να στριμώχνονται στην ανεργία στην υποαπασχόληση, στη μισή ζωή, την ακρίβεια και τη φτώχεια να κτυπάει όλο και περισσότερους, βλέποντας τέλος να καταρρέουν ασφαλιστικά – κοινωνικά – εργασιακά δικαιώματα, κατακτήσεις που χρειάσθηκαν πολλές δεκαετίες αγώνων και αίμα για να αποκτηθούν αποφασίσαμε να πάρουμε πρωτοβουλία και στις γειτονιές μας απαιτώντας όλοι μαζί να ανατραπεί αυτή η κατάσταση.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ - ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Με τα αλλεπάλληλα μέτρα που ψηφίζονται στη Βουλή από την Κυβέρνηση, το ΛΑΟΣ, την Ντ. Μπακογιάννη και που με την ουσία τους συμφωνεί η Ν.Δ., υποθηκεύεται το μέλλον της πατρίδας μας για τις επόμενες δεκαετίες αφού θέτουν τη χώρα στην τριμερή κατοχή του Δ.Ν.Τ., της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ανά τρίμηνο θα αποφασίζουν για τη ζωή μας.

  • ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΟΤΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ
  • ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ

Γιατί:

• Τα τοκογλυφικά δάνεια της Ε.Ε. και του ΔΝΤ σε 3 χρόνια θα εκτινάξουν το χρέος στο 160% του ΑΕΠ και την ανεργία στο 15% (σύμφωνα με το καλό σενάριο της Κυβέρνησης).
• Ένα μεγάλο ποσό των δανείων οδεύει στο όνομα της ανάπτυξης και της σταθερότητας στις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών, βιομηχάνων και τραπεζιτών (δηλ. σ΄ αυτούς που πρωταγωνίστησαν στο μεγάλο φαγοπότι)
• Το σταθερό και ισχυρό Ευρώ καταρρέει αν δεν πληρώσουν όλοι οι λαοί της Ευρώπης ξεκινώντας από τον Ευρωπαϊκό νότο. (Γι αυτό σχεδιάζεται το ακόμη αυστηρότερο για τους λαούς Μάαστριχ).
Κι όλα αυτά για:
- να μας κλέψουν μισθούς και συντάξεις
- εισφορές και χρόνια συνταξιοδότησης
- εργασιακές σχέσεις γαλέρας (2ωρα - 3ωρα – stage)
- να καταργήσουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (κατώτερο μισθό και μεροκάματο).
Και από πάνω:
με το επιχείρημα ότι για όλα φταίει το μεγάλο και κακό δημόσιο περικόπτουν δαπάνες από την υγεία, πρόνοια, παιδεία και έρευνα, διατηρώντας όμως τις δαπάνες για καταστολή, για ξέφρενους εξοπλισμούς.
Στη λογική αυτή καθιερώνουν τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» στους Δήμους και τις Περιφέρειες προκειμένου να απομακρύνουν το λαό από την αυτοδιοίκηση, να μοιράσουν εθνικούς και κοινοτικούς πόρους σε επιχειρηματικά συμφέροντα και να βάλουν Δημάρχους και Περιφερειάρχες, να εισπράττουν διπλά για να καλύψουν τις στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες μας.
ΜΠΡΟΣΤΑ Σ΄ ΟΛΑ ΑΥΤΑ
Αποφασίσαμε να καλέσουμε όλους όσους θεωρούν απαραίτητο να προωθήσουν ένα μέτωπο ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ για να μην περάσουν τα μέτρα, για μια άλλη πορεία προς όφελος του λαού και του τόπου.
ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΌ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
Τώρα δεν είναι ώρα για μικροκομματικές επιδιώξεις και εκλογικίστικες συμπράξεις. Τώρα είναι η ώρα της μέγιστης συσπείρωσης προκειμένου να υπερασπίσουμε τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Βλέποντας τόσο πλούτο δίπλα μας αλλά και τόσο πόνο και εξαθλίωση


 Φωνάζουμε Φτάνει πια
 Αγώνας τώρα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ