18 Ιουνίου 2010

Στάση Εργασίας στη Σπήντεξ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ & ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Ο Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους στην μητρική Σπήντεξ να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην 4ωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει το επιχειρησιακό σωματείο για την Πέμπτη 17-6 2010 και τις ώρες  19:00-23:00.

Oι εταιρείες στον κλάδο μας προσπαθούν να αξιοποιήσουν την κρίση και τα μέτρα των ΔΝΤ, ΕΕ, ΣΕΒ και κυβέρνησης με την αύξηση του ορίου των απολύσεων, την καταπάτηση των συμβάσεων, με την καταστρατήγηση των κανόνων υγιεινής & ασφάλειας αλλά και με την ολοένα και περισσότερο εφαρμογή της ελαστικοποίησης της εργασίας.

 
Ειδικά η Σπήντεξ επιβαρύνεται ήδη με τις πολύ άσχημες συνθήκες εργασίας στα καταστήματα francaise της, όπου οι καθυστερήσεις πληρωμών, τα κλεισίματα και οι απολύσεις έχουν γίνει κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Γι΄ αυτό ο αγώνας των συναδέλφων στην μητρική έχει ιδιαίτερη σημασία, τα αιτήματα για το σταμάτημα της ενοικιαζόμενης εργασίας, για τήρηση κανόνων υγιεινής & ασφάλειας τόσο σε αυτοκίνητα και μηχανάκια όσο και στις συνθήκες εργασίας στο HUB αλλά και το αίτημα να υπογραφεί επιχειρησιακή σύμβαση, μπορούν και πρέπει να κερδηθούν.

Στο κλείσιμο της INTERATTICA είδαμε ότι μόνο με αγώνες μπορούμε να διασφαλίσουμε θέσεις εργασίας και δικαιώματα και όχι το αντίθετο.

Ο Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις και την στάση εργασίας
την Πέμπτη 17-6 2010 και τις ώρες 19:00-23:00.
Προσυγκέντρωση στις 18:15 στην γέφυρα της Λυκόβρυσης (Λύματα)
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης
  • Σταμάτημα των απολύσεων
  • Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα
  • Στοπ στην ενοικιαζόμενη εργασία