28 Ιουνίου 2010

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ
Κηφισιά 25/6/2010

Mε αγωνία και ανησυχία παρατηρούμε τη συνεχή και μεθοδευμένη τρομοκρατία που ασκεί η Κυβέρνηση και οι εργοδότες συνεπικουρούμενοι από τη δικαστική εξουσία και τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα ενάντια στους αγώνες των εργαζόμενων.

 Οι εργαζόμενοι ως οφείλουν στους ίδιους και τα παιδιά τους κλιμακώνουν τους αγώνες τους για να μην περάσουν τα εξοντωτικά μέτρα της Κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Ε.Ε. που στρέφονται στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά τους δικαιώματα. Απάντηση σ΄ όλους αυτούς τους αγώνες είναι οι αποφάσεις των δικαστηρίων που βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές όλες τις απεργίες και η αστυνομοκρατία που έρχεται να συμπληρώσει την εργοδοτική τρομοκρατία.

 Αποκορύφωμα αυτής της τακτικής ήταν η ολομέτωπη επίθεση ενάντια στους ναυτεργάτες της ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ και της ΠΕΜΕΝ που αγωνίζονται να μην περάσει η άρση του καμποτάζ προκειμένου να διασφαλίσουν έστω και τις ελάχιστες θέσεις εργασίας ελλήνων ναυτικών που έχουν απομείνει στην Ελληνική Ναυτιλία.

 Στο όνομα της διάσωσης του ελληνικού τουρισμού και της οικονομίας κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί από την Κυβέρνηση και τα δημοσιονομικά παπαγαλάκια τους (SKY, MEGA αλλά και όλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί τηλεοπτικοί αστέρες) τηλεόρασης και των έγκριτων εφημερίδων ως ΙΔΙΩΝΥΜΟ η απεργιακή κινητοποίηση σ΄ οποιοδήποτε τομέα εργασίας έχει σχέση με τον τουρισμό.
  
 ΄Εφτασαν μάλιστα «έγκριτοι» δημοσιογράφοι όπως ο κ. Τέλλογλου της  Καθημερινής να ζητούν αναστολή άρθρων του Συντάγματος (κεκαλυμμένη χούντα)
Για την σωτηρία των τραπεζών, των επιχειρηματιών και των αφεντικών τους.
Η επίθεση αυτή της Κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους είναι ανελέητη.
Πρώτα οι λιμενεργάτες, μετά οι αγρότες ύστερα οι αρχαιοφύλακες, σήμερα οι ναυτεργάτες είναι τα θύματα αυτής της αντεργατικής πολιτικής και ενός αντιδραστικού  κοινωνικού αυτοματισμού που συνειδητά προκαλεί.

 Καταγγέλλουμε τις δικαστικές διώξεις των Προεδρείων της ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ και της ΠΕΜΕΝ, τις προληπτικές  συλλήψεις συνδικαλιστών και απεργών, τις άγριες επιθέσεις της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών και μεταναστών καθώς και το κλίμα (κοινωνικού αυτοματισμού) εκφασισμού που προσπαθούν να καλλιεργήσουν με «αγανακτισμένους πολίτες, μαγαζάτορες και χρυσαυγίτες».

 Καταγγέλλουμε την απίστευτη σ΄ ένταση και έκταση «δημοσιογραφική τρομοκρατία» τύπου Πορτοσάλτε, Πρετεντέρη κ.α.» που στο όνομα της «οικονομικής κρίσης» φιμώνουν, αποσιωπούν και διαστρεβλώνουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης, ΔΝΤ και Ε.Ε., (Άξιος ο μισθός τους).
Τέλος δηλώνουμε την απόφαση μας να εντείνουμε και να πλατύνουμε της ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ μας, (προκειμένου πιο μαζικά πιο αποφασιστικά να οργανωθούν οι λαϊκοί αγώνες.) συντελώντας και από την πλευρά μας στην οργάνωση των αγώνων και την έκφραση της λαϊκής αντίστασης.

   Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  κινδυνεύει από τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

                      Και  ΟΧΙ   από τους  αγώνες  του ΛΑΟΥ μας

                   ΚΑΤΩ  ΤΑ  ΧΕΡΙΑ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΑΠΕΡΓΟΥΣ

                                    ΟΛΟΙ  ΣΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ