24 Ιουνίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Προσωρινή νίκη των εργαζόμενων στα σημεία, όμως Νίκη !



 Πέρα από την προεκλογική παράσταση που δόθηκε προχθές στο Δημ. Συμβούλιο κατά την οποία δεν πραγματοποιήθηκε  η  φημολογούμενη απόλυση του 2ου πακέτου  των εν δυνάμει «πλεοναζόντων»   εργαζόμενων της ΔΕΑΔΑ, γεγονός είναι ότι από τους 207 εργαζόμενους 203 παραμένουν στο Δήμο και στις επιχειρήσεις του και μόλις 4 μετακινούνται οικιοθελώς σε άλλες υπηρεσίες.
 Παρά το γεγονός ότι – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες - η αρχική πρόθεση της διοίκησης ήταν  να χαρακτηριστούν πλεονάζοντες άλλοι 33
εργαζόμενοι.

 Γεγονός που προκάλεσε προεκλογική αμηχανία και σκεπτικισμό στους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, και έδωσε το δικαίωμα σε κάποιους γνωρίζοντες να ερμηνεύσουν κάποιες απουσίες από το δημοτικό συμβούλιο. Επιπρόσθετα η περικοπή των συμβάσεων έργου από την Περιφέρεια, κατέστησε τουλάχιστον προβληματική την λειτουργία πολλών υπηρεσιών του Δήμου, και αν παρ’ όλα αυτά  έβγαζαν και πλεονάζοντες, θα γέλαγε κάθε πικραμένος, καθώς το μαγαζί θα εμφάνιζε εικόνα παραπέρα κατάρρευσης.

Όσο αφορά την προεκλογική παράσταση λίγοι ασχολήθηκαν, καθώς οι προεκλογικές παραστάσεις είναι η σπεσιαλιτέ των δημανθρώπων, ιδιαίτερα τέτοιες εποχές .Το ξέρουμε, το λουζόμαστε,  και το αξιοποιούμε, αν μπορούμε.

Όμως το ότι δεν επαναλήφθηκε το περσινό σκηνικό, και δεν προωθήθηκε το 2ο πακέτο μεταχρονολογημένων απολύσεων, αποτελεί μια προσωρινή νίκη των εργαζομένων, και ήταν το αποτέλεσμα του πολύμηνου αγώνα τους. Και βέβαια ήταν απόλυτα δικαιολογημένα τα  χαμόγελα  και η ικανοποίηση   στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Ένα βήμα πίσω δικαιολογείται και ενδεχομένως επιβάλλεται, αν το κάνεις για «να πάρεις φόρα», γιατί έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες.

 Όμως η νίκη  είναι προσωρινή, γιατί οι κοινωφελείς επιχειρήσεις δεν είναι ασφαλής λύση, και με την εφαρμογή του Καλλικράτη, θα γίνουν απολύσεις. Και φυσικά η διοίκηση δεν  θέλει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, αφού σύντομα η  Περιφέρεια θα υλοποιήσει τα απαιτούμενα μέτρα, και την ευθύνη θα έχει η κυβέρνηση και όχι ο Δήμος. Ο οποίος Δήμος τότε θα μπορεί όχι μόνο να κρεμάει πανώ ενάντια στον Καλλικράτη, αλλά και να το παίζει συμπαραστάτης στους εργαζόμενους, αλα Κακλαμάνη στο Δήμο της Αθήνας.

Τέλος, παρακαταθήκη για τη συνέχεια του αγώνα των εργαζομένων αποτελεί η  παρουσία και ενιαία στάση των 3 Σωματείων τους, γεγονός που εξηγεί και την πρώτη  δημόσια εμφάνιση των θλιβερών εργοδοτικών, που μετέφεραν τη μιζέρια τους στο δημοτικό συμβούλιο.

Προέβλεψαν όμως ότι θα αποχωρήσουν όλοι οι εργαζόμενοι με χαμόγελα, παρότι οι ίδιοι αποχώρησαν εμφανώς κατηφείς ,καθώς λειτουργούν από  συνήθεια μάλλον ως εργοδότες, παρά ως εργαζόμενοι.

Σχετικά δημοσιεύματα και αναρτήσεις: kastalia2009 , maroussiotis , ΑΜΑΡΥΣΙΑ