25 Ιουνίου 2010

ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΑΝΤΙ ΔΕΝΤΡΑ


Ο «ΠΑ.Κ.Ε.ΠΟ.» Πανελλήνιος Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Πανελλήνια Κίνηση Ενεργών Πολιτών για την υγεία και το Περιβάλλον» με μια σειρά Άρθρων – Ανοικτών Επιστολών προς τους Κάτοικους της Νέας Ιωνίας θέλει να σας καταστήσει κοινωνούς έχοντας στο νου μας πάνω απ’ όλα την συναίσθηση των ευθυνών που έχουμε όλοι μας και που πηγάζουν από την κατάσταση του Περιβάλλοντος και του πρασίνου στην τόσο ταλαιπωρημένη πόλη μας την Νέα Ιωνία.

Τα κολονάκια στην πόλη μας είναι της μόδας και ας την ακολουθήσουμε κι εμείς και ας φυτεύουμε όλοι κολονάκια στα πεζοδρομία των σπιτιών μας και όχι δέντρα αφού από την Δημοτική αρχή βγήκαν ξεπερασμένα και παλαιομοδίτικα. Κάποιος κακοπροαίρετος θα πει ότι τα δέντρα δεν αφήνουν κέρδος, τα κολονάκια όμως αφήνουν καλά λεφτά για κάποιους που το παίζουν ευαίσθητοι ως προς το περιβάλλον.


Ας δούμε το θέμα του κόστους π. χ. αν ένα κολονάκι στοιχίζει 80 ευρώ τα 1.000 μας κάνουν 80.000 ευρω. Τώρα ας δούμε πόσα κολωνάκια να έχουν τοποθετήσει σε αυτή την ταλαιπωρημένη πόλη. Είναι 2.000 επί 80 ευρω μας κάνει 160.000 ευρω σε μια τόσο δύσκολη για όλους μας εποχή.

Δηλαδή κάποιοι έφαγαν καλά και συνεχίζουν να το κάνουν εις βάρος του Ιωνιότικου λαού. Και για να είμαστε δίκαιοι αυτό συμβαίνει και σε άλλους δήμους και όχι μόνο στην πόλη μας. Έχουν γίνει μόδα τα κολονάκια κάτι που μου φέρνει στο νου τα σίδερα της φυλακής.

Ας δούμε τώρα τι μας προσφέρουν αυτά τα κολονάκια που τα προτιμούμε από το να μπαίνουν δέντρα που και την δροσιά τους μας χαρίζουν και το οξυγόνο τους και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από το νέφος. Τι προσφέρουν τα κολονάκια τίποτα απολύτως παρά μας εμποδίζουν να περάσουμε απέναντι με την δικαιολογία πως μας προφυλάσσουν από το να μας χτυπήσουν τα αυτοκίνητα και ακόμα να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα αν και δεν έχουμε ούτε ένα χώρο ελεύθερο για παρκάρισμα.

Εμείς πάντως σαν σύλλογος δεν είμαστε υπέρ της τοποθέτησης κολωνακίων στις Πόλεις τουλάχιστον όταν αυτά δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα απολύτως παρά να φυλακίζουν τα πεζοδρόμια μας και να είναι αντιαισθητικά.

Αν στην θέση που μπαίνει κάθε Κολωνάκι υπήρχε δέντρο δεν θα πρόσφερε περισσότερα σε μας που ζούμε και περπατάμε σε αυτή την πόλη. Εμείς λέμε ναι θα ήταν καλύτερα και για το περιβάλλον και για την αισθητική μας.

Το Δ.Σ. του συλλόγου