17 Σεπτεμβρίου 2010

Μαρούσι μπάσκετ, Τίτλοι Τέλους στην Α1 : ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ


Λαμόγια οι νέοι ιδιοκτήτες με "την εγγύηση του Δήμου" !
Αποβλήθηκε η ομάδα του Αμαρουσίου από την Ευρωλίγκα!
Ζήτημα λίγου χρόνου η διάλυση της ομάδας!
  Η ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6.30 ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΙ ΝΕΟΙ "ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ"
  
Η ξεφτίλα ολοκληρώθηκε για το Μαρούσι!
sentragoal.gr

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι το Μαρούσι που μέχρι πριν λίγους μήνες αποτελούσε πρότυπο ομάδας -τόσο όσον αφορά την λειτουργία του σαν ΚΑΕ οργανωτικά αλλά και όσον αφορά τη φερεγγυότητά του στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε- θα έφτανε ένα βήμα από τη διάλυση;

 Αποκορύφωμα αποτελεί η σημερινή (16/9) απόφαση της Ευρωλίγκα, να αποκλείσει το Μαρούσι από την προκριματική φάση της διοργάνωσης, καθώς μόλις πέντε ημέρες πριν το παιχνίδι με τη Μπουντιβέλνικ (σ.σ. επρόκειτο να διεξαχθεί στις 21/9), οι «κίτρινοι» δεν είχαν υποβάλει ακόμη το απαραίτητο registration των παικτών!
Το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα χάνει μια θέση στη διοργάνωση και τις επόμενες ημέρες η διοργανώτρια αρχή θα ανακοινώσει την ομάδα που θα αντικαταστήσει το Μαρούσι. Να σημειωθεί πως η Ευρωλίγκα είχε δώσει προθεσμία μέχρι σήμερα για να δώσει... σημάδια ζωής, καταθένοντας κάποιο ή κάποια από τα απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής.
Προς το παρόν, ο Μπουντιβέλνικ, η οποία θα ήταν αντίπαλος στην προκριματική φάση, παίρνει την πρόκριση άνευ αγώνα στην επόμενη φάση.



Αφερέγγυα η νέα διοίκηση
Η διοίκηση Γκάμαρη-Μάρη που ανέλαβε ως διάδοχη κατάσταση μετά τη φυγή του Αρη Βωβού, έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής πλήρως αφερέγγυα, και το συγκρότημα των Βορείων προαστίων μοιάζει με «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί.
Αλλωστε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α1, αλλά και τα προκριματικά της Ευρωλίγκα πλησιάζουν και οι Αμαρουσιώτες δεν έχουν παίκτες για να προπονηθούν! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μόλις έξι παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας θέλουν κι αυτοί να φύγουν, καθώς δεν έχουν πάρει ούτε? ευρώ από τη μέρα που υπέγραψαν τα συμβόλαιά τους.

Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα...
Σήμερα (16/9), ο Ζήσης Σαρικόπουλος, που είχε συμφωνήσει με το Μαρούσι, τα βρήκε σε όλα με τον Πανιώνιο και θα συνεχίσει στους «κυανέρυθρους», ενώ τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο Μάριος Μπατής. Επιπλέον, ο Μαμουτού Ντιαρά, φέρεται να διεμήνυσε στους ανθρώπους των «κίτρινων» ότι «...ως εδώ ήταν φεύγω!». Επίσης παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει και ο Σπένσερ, που έχει πρόταση από την Παρτιζάν. Αλλωστε δεν πρέπει να λησμονούμε ότι πριν από λίγες το Μαρούσι έχασε και τον Γιώργο Μπαρτζώκα, σημαντική απώλεια, καθώς ο Ελληνας τεχνικός αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της σεζόν που μας πέρασε.

Πληρωμές-«ψίχουλα»
Πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μόνα λεφτά που έχουν καταβάλει στους παίκτες, οι διοικούντες μέχρι στιγμής, είναι κάτι ποσά-«ψύχουλα» της τάξης των... 1000 ευρώ και όπως χαρακτηριστικά λέγεται, αυτά τα ποσά προέκυψαν από τα 7.000-7.500 ευρώ που είχαν μείνει στο ταμείο του συλλόγου από την περσινή σεζόν!
Αλλωστε σε πέντε ημέρες (σ.σ. στις 21 Σεπτεμβρίου συγκεκριμένα) από σήμερα το Μαρούσι... υποτίθεται ότι θα έπρέπει να είναι έτοιμο για να συμετάσχει στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, κάτι που δεν τελικά δεν συνέβη. Αποτέλεσμα ήταν όπως αναφαίρεται και πιο πάνω, η Ευρωλίγκα να αποκλείσει την ελληνική ομάδα, γεγονός που σημαίνει ένα γερό πλήγμα σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και όσον αφορά το πρεστίζ. 

Ο ρόλος του Πατούλη
Βεβαίως, ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα φέρει αναμφίβολα και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μπήκε ως εγγυητής της νέας αυτής προσπάθειας στη μετά-Βωβού εποχή. Οι μέρες περνάνε, η κατάσταση παραμένει ζοφερή και ο Δήμαρχος της πόλης δεν προχώρησε σε κάποια ενέργεια (σ.σ. είναι άλλωστε ο μόνος που μπορεί να «ξηλώσει» τους διοικούντες) , ώστε η κατάσταση να βελτιωθεί. Αποτέλεσμα είναι να έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος, γεγονός που πιθανότατα να αποδειχθεί καταστροφικό σε αγωνιστικό επίπεδο. Αυτό είναι άλλωστε που του χρεώνουν οι φίλοι της ομάδας, ότι δηλαδή παραμένει απαθής, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να συντηρούνται και λύση στον ορίζοντα να μην διαφαίνεται...

Η αγωνία των φιλάθλων
Οι φίλοι της ομάδας περιμένουν με μεγάλη αγωνία της εξελίξεις στην αγαπημένη τους και είναι ίσως οι μόνοι που έχουν κινητοποιηθεί τόσο ενεργά μέχρι στιγμής. Το είδαμε και στην περίπτωση του Γιώργου Μπαρτζώκα, αλλά και με τις συγκεντρώσεις τους έξω από το κλειστό του Αγίου Θωμά, αλλά και τις ανακοινώσεις τους. Αλλωστε βρισκόμαστε εν αναμονή νέων κινητοποιήσεων, καθώς οι οπαδοί των «κίτρινων» είχαν δώσει τελεσίγραφο στη διοίκηση Γκάμαρη ως τις 15 του μηνός, ωστόσο φως δεν είδαν...

Κωνσταντίνου μαινόμενος!
Η αγανάκτηση που υπάρχει στον κόσμο, εκφράστηκε από τον ο Βασίλη Κωνσταντίνου, ίσως τον πιο γνωστό οπαδό της ομάδας, ο οποίος μάλιστα έχει φορέσει και την φανέλα της. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντίνου -που αποτελεί και μέλος του Δημοτικού οργανισμού- όταν (μια από τις προηγούμενες μέρες), έτυχε να συναντηθεί τους διοικούντες, τους επιτέθηκε ζητώντας τους, αγανακτισμένος να αποχωρήσουν, προκειμένου ο σύλλογος να βρει την ηρεμία του.

Από την καταξίωση στη διάλυση...
Στα 14 χρόνια που βρέθηκε στην διοίκηση του Αμαρουσίου ο Αρης, Βωβός, η ομάδα των Βορείων προαστίων γνώρισε πολύ μεγάλες στιγμές. Στιγμές επιτυχιών, καταξίωσης και αναγνώρισης, όχι μόνο στον ελληνικό χώρο, αλλά ως ένα βαθμό και στον ΕυρωΠαϊκό.
Μην ξεχνάμε την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα το 2001, τη συμμετοχή στον τελικό του FEL το 2004, τις δυο παρουσίες σε τελικούς Κυπέλλου (2002, 2006), αλλά και την παρουσία πέντε final four της Α1 (2004, 2005, 2006, 2008, 2009), εκ των οποίων την περίοδο 2003-04 αγωνίστηκε στον τελικό του πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Όλα αυτά πλέον μοιάζουν με... περασμένα μεγαλεία και διηγώντας να κλαις για το Μαρούσι, που βρίσκεται μπροστά, ίσως στην ποιο κρίσιμη καμπή της σύγχρονης ιστορίας του...