7 Σεπτεμβρίου 2010

Παραιτήθηκε ο Μπαρτζώκας


Ο 45χονος τεχνικός πρώτα ενημέρωσε τους παίκτες και μετά την προσωρινή διοίκηση της ΚΑΕ. Κι όλα αυτά λίγες ημέρες πριν βραβευτεί ως "προπονητής της χρονιάς" από τον ΕΣΑΚΕ. Η απόφαση του, άλλωστε, δεν είχε να κάνει με αγωνιστικούς λόγους, αλλά περισσότερο ήταν ένα σοκ προς πάσα κατεύθυνση, προκειμένου να αποφευχθούν ακόμη μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την ομάδα.

Η δήλωσή του ήταν λακωνική αλλά έμοιαζε με μήνυμα για πολλούς αποδέκτες. "Μακάρι η απόφασή μου να ευαισθητοποιήσει αυτούς που ενδιαφέρονται αλλά και αυτούς που... λένε ότι ενδιαφέρονται για το καλό της ομάδας".

Μάλιστα αρνήθηκε να κάνει κάποιο άλλο σχόλιο επί του θέματος. Η απόφαση του, ωστόσο, δεν αποκλείεται να προκαλέσει... ντόμινο εξελίξεων στις τάξεις της ομάδας των βορείων προαστίων. Λέγεται, δε, οτι αρκετά άλλα μέλη των "κιτρινόμαυρων" αναμένεται να τον ακολουθήσουν.

Άγνωστες παραμένουν οι βουλές των συνεργατών του, που είναι εξίσου προβληματισμένοι.

Η παραίτηση του Μπαρτζώκα δεν αφορά αποκλειστικά οικονομικά θέματα. Άλλωστε ο ίδιος δεν θα διεκδικήσει ούτε... ευρώ από το συμβόλαιο του.

Περισσότερο ήθελε να ταρακουνήσει τους πάντες, καθώς διαπίστωσε ότι παρά την αλλαγή της διοίκησης -με εγγυητή μάλιστα τον Δήμο- η ομάδα έχει "βαλτώσει" από κάθε άποψη. Εξάλλου πρόκειται για έναν άνθρωπο... γέννημα-θρέμμα του Αμαρουσίου, που "πονάει" το σύλλογο, έχοντας αποδείξει (σ.σ το έκανε πολλάκις την περσινή χρονιά) ότι εξισώνει το συναίσθημα με τον επαγγελματισμό.

Στον... αέρα βρίσκονται κι αρκετοί παίκτες που ενδεχομένως θα ακολουθήσουν τον δρόμο της φυγής από το Μαρούσι, που βρίσκεται εδώ κι αρκετές ημέρες υπό διάλυση, με τον Δήμο να παραμένει απόντας! Κι ο ίδιος ο Δήμαρχος είναι αν μη τι άλλο ένας από τους αποδέκτες του "μηνύματος" Μπαρτζώκα, με δεδομένο ότι αποτελούσε τον εγγυητή της διάδοχης κατάστασης, που δεν φαίνεται ικανή να σηκώσει το βάρος των ευθυνών και των απαιτήσεων.

Οπότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο κίνδυνος η ομάδα-έκπληξη της περσινής σεζόν να μην "κατέβει" στα προκριματικά της Ευρωλίγκα είναι ορατός.