18 Νοεμβρίου 2010

Γενική πρόβα του δόγματος προληπτικής καταστολής στη χθεσινή πορεία του Πολυτεχνείου


Πρόβα τζενεράλε χθες του νέου δόγματος προληπτικών συλλήψεων & προληπτικής καταστολής της κυβέρνησης του ΔΝΤ, που υλοποιείται από τον Υπουργό της Καταστολής, πρώην Πρόεδρο της ΕΦΕΕ.


Εξ άλλου στην Ελλάδα ιστορικά η λεγόμενη δημοκρατική παράταξη πάντα "έβγαζε καλύτερα τα κάστανα από τη φωτιά".


Προληπτικές προσαγωγές, συλλήψεις επιθέσεις των ΜΑΤ από νωρίς στους γύρω δρόμους, και στους σταθμούς του μετρό από 7000 αστυνομικούς που συμμετείχαν στην χθεσινή επιχείρηση. Αναίτια επίθεση σε μπλόκ στην ουρά της πορείας. Από όλα αυτά, τα ΜΜΕ είδαν απλώς " μικρής έκτασης περιορισμένα επεισόδια με την αστυνομία".


Όσοι πιστεύουν ότι έστω κι έτσι το νέο δόγμα ήταν τουλάχιστον αποτελεσματικό θα πειστούν γρήγορα ότι κάνουν λάθος, καθώς είναι βέβαιο ότι η δράση προκαλεί αντίδραση και τα μέτρα αντίμετρα. Είναι βέβαιο επίσης ότι θα υποστούν το νέο δόγμα στην πρώτη τροχαία παράβαση που θα υποπέσουν και διαμαρτυρόμενοι στον τροχονόμο θα δουν να περικυκλώνεται το αυτοκίνητό τους, από δεκάδες μηχανοκίνητους Ζητάες, Διάδες, κλπ "ασπόνδυλα" τα οποία θα δυσκολευτούν πολύ να κατανοήσουν ότι πρέπει να εφαρμόσουν δημιουργικά το νέο δόγμα.


Οι δύσκολες μέρες έφθασαν. Τίποτα πια δεν θα είναι ίδιο, ούτε φυσικά οι πορείες.