8 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Tα αποτελέσματα "στον όμιλό μας"

  • Στο Μαρούσι και στη Πεύκη από τον πρώτο γύρο οι Γ.Πατούλης & Δ.Φωκιανός. Το γεγονός της εκλογής τους από την Α Κυριακή, κατανέμει σχεδόν με απλή αναλογική τις έδρες στους υπόλοιπους συνδυασμούς. Μπαίνουν μετά από πολλά χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο "οι μικροί".
  • Στην Νέα Ιωνία η Αριστερά στο 2ο γύρο με την Ηρακλή Γκότση (18,88% )απέναντι στον κυβερνητικό υποψήφιο Ι.Χαραλάμπους (35,74%).
  • Κηφισιά & Πεντέλη (Μελίσσια) αναμετριούνται στο  2ο γύρο οι δεξιοί υποψήφιοι  με ανεξαρτητο-δεξιούς.
Μια πρώτη σκέψη.
 Θα συνιστούσαμε στους σ. όλων των αποχρώσεων της Αριστεράς, να φτύσουν το γρηγορότερο τα χαμόγελα ικανοποίησης. Όλος ο κόσμος είναι κατηφής και περιμένει το μεγάλο αγγούρι που έρχεται. Είναι κατανοητή  για ψυχολογικούς λόγους η χρησιμότητα της   παραμικρής " μικρής νίκης στα σημεία". Όμως και σε αυτές τις εκλογές, σε συνθήκες  οικονομικής κρίσης ,απόγνωσης των εργαζομένων, φθοράς του πολιτικού συστήματος και των παραδοσιακών εκπροσώπων του, οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς δεν έπεισαν και δεν μπόρεσαν να εκφράσουν τις ανάγκες του κόσμου. Ούτε καν σε τοπικό επίπεδο. Γεγονός που  απλώς εκφράστηκε και σε αυτές τις εκλογές. 

Αυτό δεν είναι λόγος για χαμόγελα αλλά για σοβαρές σκέψεις , διαφορετικά μέχρι τις επόμενες εκλογές θα πεθάνουμε όλοι χαμογελώντας.
.