9 Μαρτίου 2011

Λοκρίδα - Μαρούσι 7 ώρες ακριβώς

 του  Θεμιστοκλή Αδαμόπουλου

http://antistachef.wordpress.com/
Η μεγαλύτερη Εθνική Οδός της χώρας (Αθηνών-Θεσσαλονίκης) έκλεισε τελείως για 4 ώρες, από τις 7.30μμ ως τις 11.30μμ την Καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου. Και μάλιστα σε 2 σημεία που είναι ανέκαθεν γνωστό ότι τα «πιάνει» το χιόνι: Μαρτίνο, Μαλακάσα. Και στα 2 ρεύματα. Με μια χιονόπτωση που απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ακραίο καιρικό φαινόμενο…Έτσι μείναμε στα αυτοκίνητά μας για διάστημα που είναι απαράδεκτο ακόμα και για τις αντοχές των ενηλίκων, νέων και υγιών. Και βέβαια εκεί ήταν χιλιάδες κόσμου συμπεριλαμβανομένων φυσικά παιδιών, ηλικιωμένων και άρρωστων.


Μια κυρία (δεν θυμάμαι ακριβώς τι θέση έχει αλλά δεν έχει και σημασία) που εκπροσωπούσε τη «Νέα Οδό» δηλαδή τον παραχωρησιούχο (=τον κατασκευαστή ιδιώτη που εκμεταλλεύεται το δρόμο) βγήκε (στο ραδιόφωνο) και μας είπε αισχρά ψέματα, ότι κάνουν ότι μπορούν, ότι 60 εκχιονιστικά ήταν στο δρόμο. Και εμεις δεν είδαμε ούτε ένα μέσα στο δρόμο αλλά κυκλοφορούσαν στον παράδρομο και μόνο μετά την κατακραυγή. Μας είπε ότι έφταιγαν αυτοκίνητα που σταμάτησαν στη μέση του δρόμου. Και δεν μας είπε αυτό που καταλάβαμε όλοι: Ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ απολύτως σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων. Και ούτε έχουν την στοιχειώδη ευθιξία να ζητήσουν πρώτα από όλα ένα συγνώμη για την ταλαιπωρία.
Και η κυβέρνηση; Ο κύριος Ρέππας που έσπευσε να πει ότι όλη η ευθύνη της λειτουργίας του δρόμου την έχουν οι παραχωρησιούχοι και ότι θα ζητηθούν ευθύνες, τι έκανε ως τώρα; Τους λιβάνιζε, τους προστάτευε και κατηγορούσε το Κίνημα Πολιτών ως τζαμπατζήδες. Ε λοιπόν είμαστε ΟΛΟΙ τζαμπατζήδες. Το κράτος λοιπόν έδωσε όλα τα μέσα που είχε στον ιδιώτη παραχωρησιούχο; Τα μέτρα της Τροχαίας, τα εκχιονιστικά της Πολιτικής Προστασίας, τα Πυροσβεστικά; Είστε γελοίοι κύριοι. Και οι ιδιώτες-πραγματικοί τζαμπατζήδες και οι κυβερνώντες προστάτες τους.
Πολλοί ήταν εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν τηλεφωνώντας σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Αν έπιαναν από τη Μαλακάσα και τα κινητά των άλλων εταιριών του άθλιου καρτέλ που λέγεται εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο το κύμα της διαμαρτυρίας. Ας είναι. Εστω και έτσι, εμεις θα είμαστε εδώ. Να φωνάζουμε και να διεκδικούμε. Τους αρέσει δεν τους αρέσει.
  • Η Νέα Οδός των αισχρών εκμεταλλευτών-αποικιοκρατών να σηκωθεί και να φύγει
  •  Κανένας να μην τους πληρώνει διόδια
  •  Να γίνει νέα σύμβαση που να διασφαλίζει το πραγματικό συμφέρον του δημοσίου και των διερχομένων οδηγών