22 Μαρτίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΡΙΤΗ 22 Μάρτη στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ στις 18.00

Ενάντια στην κυβέρνηση, το «σύμφωνο του ευρώ», την ιμπεριαλιστική (με συμμετοχή της Ελληνικής Κυβέρνησης) επέμβαση στη Λιβύη, τα πολεμικά, αντεργατικά μνημόνια διαρκείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Λιβύη με πρόσχημα την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού της. Ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας ότι η απόφαση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την όποια υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας.  Οι γνωστοί υπερασπιστές των απανταχού σκοταδιστικών καθεστώτων (βλ. Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν αλλά και μέχρι πρότινος της ίδιας της Λιβύης και του Καντάφι) δεν δικαιούνται να ομιλούν για κάτι τέτοιο.
Δεν ενδιαφέρονται για το αίμα του λαού που κυλάει αλλά για τα πετρέλαια της περιοχής.
Οι λαοί της περιοχής δεν χρειάζονται αντικατάσταση των αντιδραστικών καθεστώτων από νέους κυρίαρχους. Πρέπει να ξεσηκωθούν οι ίδιοι και να στείλουν στον αγύριστο τους δυνάστες τους και ανάμεσα σε αυτούς και τον παρανοϊκό δικτάτορα Καντάφι (φίλο της οικογένειας Παπανδρέου για να μην ξεχνιόμαστε)
Τέλος, η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτή με το τεράστιο κόστος που αυτή θα επιφέρει, συνιστά τεράστια πρόκληση απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία, ειδικά όταν γίνεται στην περίοδο του μνημονίου και της πιο βάρβαρης λιτότητας, αλλά όπως φαίνεται "λεφτά υπάρχουν".

Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία