2 Νοεμβρίου 2008

Νέο εργοδοτικό όργιο στο Δήμο Αμαρουσίου


,Έγιναν στις 19/10/2008
οι αρχαιρεσίες
στο Σωματείο
Εργαζομένων στη Δημοτική
Συγκοινωνία στο Μαρούσι
εκλέχτηκε και συγκροτήθηκε
σε σώμα το νέο Διοικητικό
Συμβούλιο :



- ΜΠΟΥΡΝΕΛΕΣ ΣΠΥΡΟΣ Πρόεδρος
- ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Αντιπρόεδρος
- ΣΤΡΟΥΒΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γεν.γραμματέας
- ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ ΣΥΜΕΩΝ Ταμίας
- ΚΑΤΡΑΤΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Εφορος


Έπεσε στο κενό η προσπάθεια της εργοδοσίας να αλλοιώσει το εκλογικό αποτέλεσμα, μεταθέτοντας στη δημοτική συγκοινωνία παραμονές των εκλογών ,έναν αριθμό εργαζόμενων από άλλες υπηρεσίες, επιχειρώντας να στήσει τον εργοδοτικό της μηχανισμό.

Αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα ΕΡΜΗΣ της 15/10/2008:

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Στο Ειρηνοδικείο η υπόθεση

Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου οδηγήθηκε η υπόθεση του αιτήματος 17 εργαζομένων στην Δημοτική Συγκοινωνία κατά του Σωματείου των Οδηγών της Δημοτικής Συγκοινωνίας.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας απουσίαζαν οι 16 και ο δικηγόρος τους.

Ο δικηγόρος του Σωματείου κ. Χ. Κολοβός απάντησε στις ερωτήσεις μας καλύπτοντας το θέμα.
Ο κ. Κολοβός μας είπε ότι ουσιαστικά έγινε μία κατάθεση δικογράφου από 17 άτομα τα οποία αιτούνται την εγγραφή τους στο Σωματείο Οδηγών της Δημοτικής Συγκοινωνίας, στο οποίο δεν έχουν υποβάλει ποτέ αίτηση.
Κατά τα άλλα δεν εμφανίστηκε κανένας στο Ειρηνοδικείο, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της κατάθεσης του δικογράφου, ακόμα και η ίδια η δικηγόρος τους δεν παρουσιάστηκε.
Ο δικηγόρος κ. Κολοβός δήλωσε: “Θα κινηθούμε στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος και αστικά προκειμένου να απορριφθεί το συγκεκριμένο αίτημα, αλλά και να ανακαλύψουμε ποιος είναι υπαίτιος πίσω από όλα αυτά.
Εμείς έχουμε μία αίσθηση του ποιος μπορεί να είναι πίσω από όλα αυτά, αλλά καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε να το γνωστοποιήσουμε πριν να έχουμε χειροπιαστές αποδείξεις και πράγματα τα οποία θα καταθέσουμε στον εισαγγελέα. Η κατάσταση έχει πλέον φύγει από το τοπικό και το προσωπικό και θα κινηθούμε με τα δικαστικά μέσα που μας δίνει ο νόμος.

Τι αίτημα ήταν η μη εγγραφή μελών στο Σωματείο. Στο Σωματείο όμως για να γραφτεί κάποιος πρέπει να υποβάλλει έστω και μία αίτηση.
Αυτή η αίτηση δεν υποβλήθηκε ποτέ στο Σωματείο και δεν παρουσιάστηκε και κανένας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί ότι δεν τον γράψανε μέλος στο Σωματείο.
Από τους 17 εργαζόμενους στη Δημοτική Συγκοινωνία που κατέθεσαν το εξώδικο κατά του Σωματείου, διαπιστώθηκε ότι μόνο ένας παρουσιάστηκε στο Ειρηνοδικείο και κατέθεσε ότι δεν είχε καμία γνώση για το δικόγραφο και ότι κάποιος άλλος έλαβε αυτή την πρωτοβουλία.

Αυτός που έλαβε την πρωτοβουλία δεν κατονομάζεται από κανέναν.Εμείς έχουμε άποψη και θα τον κατονομάσουμε στον εισαγγελέα.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Σ. Μπουρνελές δήλωσε ότι τι θέμα δημιουργήθηκε με αποκλειστικό σκοπό την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ

Κατά τ’ άλλα ο δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που θα συζητούσε το θέμα των εργαζόμενων, έσκισε τα ρούχα του να πείσει για τη φιλεργατική του πολιτική, αφού επιχείρησε ανεπιτυχώς μέσω της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να παραπέμψει το θέμα στις δημοτικές καλένδες, γιατί…δεν είχαν νέα για το θέμα από την κυβέρνηση (τους).
Αφού δεν του βγήκε επιτέθηκε κατά πάντων.
Κατά του Προέδρου του Σωματείου, κατά την Αριστεράς, ακόμα και κατά της εφημερίδας μας, γιατί δήθεν γράψαμε ψέματα για την παρουσία της αστυνομικής κλούβας πίσω από το δημαρχείο στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο που έιχαν πάλι συγκέντρωση οι εργαζόμενοι.

Την κλούβα που είδαμε όλοι εκτός από το Δήμαρχο.

( ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)