29 Νοεμβρίου 2008

Το κόλλημα ΠΑΤΟΥΛΗ


Το κόλλημα του δημάρχου κ. Γ. Πατούλη με την εφημερίδα και το blog μας στα τελευταία δημοτικά συμβούλια είναι ύποπτο, και μας αναγκάζει να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα για να μη θεωρηθεί από κανέναν ότι υπάρχουν “υπόγειες διαδρομές” και γι’ αυτό έχει αναλάβει … εργολαβία την διαφήμισή μας .

Στο ένα δημοτικό συμβούλιο μας αποκαλεί ψεύτες γιατί γράψαμε για την δύναμη των ΜΑΤ που ήταν διακριτικά παρκαρισμένη πίσω από το δημαρχείο. Τα ΜΑΤ που τα είδε
όλος ο κόσμος, γιατί ως γνωστό δε φημίζονται για τη διακριτικότητά τους.
Όχι ότι μας έκανε και μεγάλη εντύπωση. Ο Τζανίκος π.χ τα είχε κρύψει στο υπόγειο, στους φοιτητές τα είχε παρατάξει κανονικά στην είσοδο, και σε άλλο δημοτικό
συμβούλιο επιστράτεύσε μπράβους από τα γυμναστήρια της περιοχής.

Στο άλλο δημοτικό συμβούλιο ακούσαμε διάλεξη για το λειτούργημα της ημοσιογραφίας, και αυτούς που το κακοποιούν γράφοντας ψέματα για ΜΑΤ στο δημαρχείο. Μάθαμε έτσι από τον πρώτο πολίτη του Αμαρουσίου ότι είμαστε “λειτουργοί της δημοσιογραφίας” και μετά απ’ αυτό ... “τίποτα δεν ήταν όπως πριν”.

Στο τρίτο δημοτικό συμβούλιο “κολλάει στη μούρη” του ανυποψίαστου εκπροσώπου του ΕΚΑ τα ΒΟΡΕΙΑ, ρωτώντας τον “αν έχει σχέση” ,για να λάβει βεβαίως την απάντηση που του άξιζε.

Πως εξηγείται αυτή η εμμονή ;

Παίζουμε τέτοιο ρόλο που μας λέει ο δήμαρχος και δεν το ξέρουμε, είμαστε η αόρατη δύναμη πίσω από τη συνωμοσία για να πληγεί η εικόνα του δημάρχου ;

Όχι τα πράγματα είναι πιο απλά.
Ο δήμαρχος μας θεώρησε βολικούς για να αποφύγει την επί της ουσίας συζήτηση για το πρόβλημα των εργαζομένων, και να επιχειρήσει να ταυτίσει με την ακραία -κατ’ αυτόν-
αντίληψη που εκφράζει η εφημερίδα και το blog μας, με πολιτικές δυνάμεις που δρουν στο δημοτικό συμβούλιο, και κυρίως να προβοκάρει το σωματείο των εργαζομένων.

Είναι προς τιμήν αυτών που μίλησαν σε εκείνο το δημοτικό συμβούλιο που δεν τσίμπησαν και δεν τον ακολούθησαν.

Δεν μας τιμά ιδιαιτέρως βέβαια το γεγονός ότι ο δήμαρχος μας θεώρησε βολικούς.
Μας παρηγορεί όμως η επανειλημμένα επιδειχθείσα αστοχία στις εκτιμήσεις του δημάρχου, και η “δυσκολία” που έχει στο χειρισμό τέτοιων καταστάσεων.

Βλέπετε οι σύμβουλοι- επικοινωνιολόγοι είναι καλοί για τις τηλεοράσεις, κακοί όμως, κάκιστοι για σωματεία και εργατικά προβλήματα.