13 Νοεμβρίου 2008

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΨΑΛΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ MALL



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», καταγγέλλει σε όλους τους Μαρουσιώτες την απαράδεκτη και προκλητική συμπεριφορά των μπράβων, που δε δίστασαν να επιτεθούν εναντίον των κατοίκων του Ψαλιδίου, οι οποίοι πραγματοποιούσαν διαδήλωση, ζητώντας μέτρα προστασίας για τη γειτονιάς τους, αλλά και εναντίον του επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου.

Οι κάτοικοι της περιοχής του Ψαλιδίου, διαμαρτυρήθηκαν για την μετατροπή της γειτονιάς τους σε parking και χώρο διέλευσης των επισκεπτών του “THE MALL” του μεγαλύτερου αυθαιρέτου της Ευρώπης. Οι μπράβοι, προσποιούμενοι τους αγανακτισμένους οδηγούς, τους έβρισαν, τους προπηλάκισαν και τους επιτέθηκαν βίαια, με απύθμενο θράσος, σαν να βρίσκονται πάνω από το κράτος.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες της πόλης οφείλουν να καταδικάσουν απερίφραστα το γεγονός και να προασπιστούν τις δημοκρατικές ελευθερίες και το δικαίωμα της διαμαρτυρίας των πολιτών. Οφείλουν να ζητήσουν από την Αστυνομία να πράξει τα νόμιμα. Η τρομοκρατία των ιδιωτικών στρατών δε θα ακυρώσει ούτε θα περιορίσει τους αγώνες των κατοίκων για καλύτερες συνθήκες ζωής.

ΜΑΡΟΥΣΙ 9/11/2008