24 Νοεμβρίου 2008

ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ Η ΓΑΔΑ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ



ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



Οι Ομοσπονδίες Ενώσεων Γονέων , καταγγέλλουν στους εργαζόμενους , τους γονείς την απροκάλυπτη επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με αφορμή τις κινητοποιήσεις στο χώρο της Παιδείας.

Συγκεκριμένα από τις 03/11/2008 και ενώ αναμένεται το μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ( 06/11/2008 ) με τη συμμετοχή φοιτητών, σπουδαστών , μαθητών , γονέων και εκπαιδευτικών , Διευθυντές και Πρόεδροι Συλλόγων Γονέων δέχτηκαν τηλέφωνο από την ΓΑΔΑ να πάνε , να δώσουν κατάθεση για τις καταλήψεις .Η κυβέρνηση της Ν.Δ. φέρνει ακέραια την ευθύνη, που το τελευταίο διάστημα, αντί να δίνει λύσεις για τα τεράστια προβλήματα της εκπαίδευσης, προωθεί αντιδημοκρατικές πρακτικές , βάζει σε λειτουργία την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 1999 του ΠΑΣΟΚ , που στήνει μαθητοδικεία .

ό Αυτοί που μας αναγκάζουν να δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ , μας κατηγορούν ότι «παραμελούμε» τα παιδιά μας .

ό Αυτοί που στραγγίζουν το εισόδημα της Λαϊκής Οικογένειας και προσφέρουν απλόχερα εγγυήσεις στις Τράπεζες , διαμαρτύρονται για το Νόμιμο ή μη Νόμιμο των Αγώνων .


ό Αυτοί που υποβιβάζουν το Δημόσιο Σχολείο , μετατρέπουν τους εκπαιδευτικούς σε διαμεσολαβητές πληροφοριών , τους καλούν (και μάλιστα χωρίς κουκούλα ) να καταδώσουν τους μαθητές τους .

ό Αυτοί που εφαρμόζουν τις «μεταμοντέρνες» , αντιεκπαιδευτικές – αντιπαιδαγωγικές μεταρρυθμίσεις και οδηγούν τα παιδιά μας και μας τους Γονείς τους , βορά στους «σχολάρχες» , κατηγορούν τα παιδιά μας γιατί αγωνίζονται για Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο , για Μόρφωση και Ζωή με δικαιώματα .


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ & ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΕΣ !

Οι Ομοσπονδίες Γονέων δηλώνουν ότι : δεν συμμετέχουμε , ούτε πάμε σε αυτή τη λεγόμενη κατάθεση ! Καταγγέλλουμε αυτή την πρακτική .

Καλούμε τις ενώσεις , τους συλλόγους , τους γονείς και κηδεμόνες , να αντιμετωπίσουμε συλλογικά αυτή την αντιδημοκρατική μεθόδευση , καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς , τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στις απειλές και τις αντιδραστικές πρακτικές .

Να εκφράσουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στους μαθητές , διεκδικώντας αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία . Να σταματήσει η καθημερινή αιμορραγία της λαϊκής οικογένειας για τη μόρφωση των παιδιών της με την παραπαιδεία και τα φροντιστήρια . Την πάλη για τα δίκαια αιτήματα του λαού και των παιδιών μας για την παιδεία δεν πρόκειται να την σταματήσουν οι άδικοι νόμοι και οι απειλές .

Δεν δικαιολογείται κανένας Γονιός να μετατραπεί σε «Κατασταλτικό μηχανισμό - χαφιέ» , καταδίδοντας τους δήθεν πρωταίτιους των καταλήψεων ( ούτε την εποχή της «Χούντας» δεν γινόντουσαν τέτοια πράγματα ) , ίσως πρέπει να κοιτάξουν προς το Υπουργείο Παιδείας , προς την Ευρωπαϊκή Ένωση - που με τις συγκεκριμένες αποφάσεις & πολιτικές αναγκάζουν τα παιδιά μας να βγουν στους δρόμους του αγώνα – και αυτούς να καταγγείλουμε , να καταδικάσουμε !!!


ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ



Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών