1 Μαρτίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Κοινή συνέντευξη τύπου της αντιπολίτευσης














Όπως τον Οκτώβριο, την ημέρα της παρέμβασης των εργαζόμενων του  Δήμου στο δημοτικό συμβούλιο  ο κ. Πατούλης  ήταν ο μόνος που δεν είδε το λεωφορείο των ΜΑΤ που ήταν επιφυλακή πίσω από το Δημαρχείο, έτσι και τώρα ήταν ο μόνος που στην αρχή δεν είδε τα επεισόδια που έγιναν μπροστά στα μάτια του από τους ανθρώπους του, και στη συνέχεια τα καταδίκασε  κατηγορώντας ως  υπεύθυνους  τους διαμαρτυρόμενους, κατά την γνωστή συνταγή ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ.

Οπως είναι γνωστό την ημέρα της τραμπούκικης επίθεσης στο Δημοτικό Συμβούλιο που συζητούσε την αλλαγή των χρήσεων γης στο Μαρούσι (βλ.πράσινο φως για παραπέρα ανάπτυξη του υπερτοπικού κέντρου) η αντιπολίτευση αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο και οι σύμβουλοι της "πλειοψηφίας"  ψήφισαν τελικά μόνοι τους τις πρώτες πρωινές ώρες το επίμαχο θέμα.

 Στη συνέχεια η εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων που αποχώρησαν, καθώς και ο ανεξαρτητοποιηθείς πρώην αντιδήμαρχος του κ. Πατούλη παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.

Ολοι  κατηγόρησαν τη διοίκηση για τους τραμπουκισμούς.

Συγκεκριμένα:
  • «Είμαστε εδώ μαζεμένοι από κοινού για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: Την ελεύθερη έκφραση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, την κοιτίδα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ανέφερε  ο κ. Ηλίας Γιαννακάκος,  επικεφαλής του συνδιασμού «Μαρούσι Επόμενη Μέρα»  (ΠΑΣΟΚ).
  • «Το μοναδικό μέσο που μας απέμεινε μπροστά σε αυτή την κατάσταση είναι η διαμαρτυρία. Θέλουμε να περιφρουρήσουμε τις βασικές αρχές της Δημοκρατίας, στην οποία οι ιδέες αντιπαλεύονται με ιδέες και όχι με γροθιές» ανέφερε ο  κ.Στάθης Ραγκούσης, επικεφαλής της παράταξης «Μαρούσι και Πόλη και Γειτονιά» ( Διάδοχη παράταξη του πρώην δήμαρχου Π.Τζανίκου).
  • «Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε να μεθοδεύονται βίαιες διαδικασίες φίμωσης των δημοτικών συμβούλων και των πολιτών μέσα σε ένα γκρίζο σκηνικό από μια ξενόφερτη και περαστική διοίκηση που, με διάφορα τεχνάσματα, προσπαθεί να περάσει τεράστιας σημασίας θέματα της πόλης εν κρυπτώ και με αδιαφανείς διαδικασίες». τόνισε ο κ. Κώστας Ρώταςο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για το Μαρούσι» (Ανεξάρτητος, είχε υποστηριχθεί στις προηγούμενες εκλογές από τη ΝΔ).
  •  «Η δημοκρατική συμμετοχική διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορεί να γίνεται σε επίπεδο... τάε κβο ντο»τόνισε ο κ.  Τάσος Γιαννακόπουλος ,ανεξάρτητος, πρώην αντιδήμαρχος του κ.Πατούλη, τον οποίο κατηγόρησε δε για «πολιτικά ανεύθυνη στάση» εκφράζοντας την έκπληξή του για την  «πολιτική κάλυψη της οποίας έτυχαν οι βίαιες πρακτικές της περασμένης Τρίτης». 
  • «Η επίθεση κατά των νεολαίων έγινε όχι από "αγανακτισμένους πολίτες", αλλά από υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη της Ν.Δ., από έμμισθους υπάλληλους του Δήμου, μέλη της προσωπικής συνοδείας του κ. Πατούλη, από στέλεχος του νεοσύστατου εργοδοτικού σωματείου στον Δήμο, δηλαδή από τον σκληρό κομματικό πυρήνα της Ν.Δ. στο Μαρούσι. Δύο από αυτούς κακοποιήθηκαν και έχουν υποβάλει μηνύσεις κατά του γνωστού στελέχους της Ν.Δ. και «παρακοιμώμενου» του δημάρχου, Αλ. Κόκκαλη. Τα στοιχεία τους είναι στη διάθεσή σας. Χτύπησαν, επίσης, και δημοσιογράφους και γνωρίζετε πως μία εξ' αυτών τραυματίστηκε και υπέβαλε μήνυση». τόνισε ο κ. Λευτέρης Μαγιάκης,επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Κόντρα στον Καιρό» (ΣΥΡΙΖΑ).

    Εμείς θα λέγαμε ότι η σκιά της βίας που ζεί καθημερινά το underground Mαρούσι, η βία και καταστολή που βίωσε η νεολαία το Δεκέμβρη, η βία στους χώρους δουλειάς, η βία που υπέστη η Βουλγάρα καθαρίστρια του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου Κ.Κούνεβα, τρύπωσε στον τοπικό ναό της δημοκρατίας.

    Αυτή θα είναι η καθημερινότητα της οικονομικής κρίσης. 

    Η καταστολή μεγαλώνει όσο μεγαλώνει η πείνα.

    Βεβαίως η απάντηση σε κάθε τέτοιο κρούσμα είναι αναγκαία και επιβεβλημένη.

    Η οργάνωση της λαικής πάλης για την απόκρουσή της είναι το μόνο που μας μένει, και το μόνο που φοβούνται.


    ΦΩΤΟ 1,2 από ΑΜΑΡΥΣΙΑ