12 Μαρτίου 2009

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΗΞΗΣ 

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 47 ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 

ΣΤΟ 7Ο ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΘΗΝΩΝ 2009

Στους διακριθέντες από το Μαρούσι συγκαταλέγονται το 11ο Δημοτικό σχολείο που κατέλαβε την τρίτη (3η) θέση στη τελική κατάταξη.

       Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τo  Σάββατο 7 Μαρτίου οι Σκακιστικοί Αγώνες για το 7Ο  Σχολικό Πρωτάθλημα Αθηνών, στους οποίους πήραν μέρος μαθητές και μαθήτριες, από τα 56Ο, 81ο, 82ο, 99ο, 142ο, και 164ο Δημοτικά σχολεία Αθηνών καθώς επίσης και 6ο, και 9ο Δημοτικά σχολεία Νέας Σμύρνης και 3ο και 11οΔημοτικά σχολεία Αμαρουσίου του Νομού Αττικής.

      Οι αγώνες διεξήχθησαν στις αίθουσες του 142ου σχολικού συγκροτήματος στη πλατεία Παπαδιαμάντη, υπό την φιλόξενη διοργάνωση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου.

      Οι αγώνες έγιναν με το ελβετικό σύστημα 5 γύρων, το Σάββατο το πρωί από τις 10.00 μέχρι τις 14.00 και παρά την πολύωρη και επίπονη προσπάθεια των μαθητών η συμμετοχή τους ήταν ιδιαίτερα μεγάλη για τα δεδομένα της διοργάνωσης, μιας και οι συμμετοχές των μαθητών ξεπέρασαν τις 47(!).

      Όσον αφορά τα αγωνιστικά δεδομένα οι αγώνες κύλησαν απολύτως ομαλά, μέσα σε «ανοιξιάτικο» κλίμα, εντός και εκτός αιθούσης των αγώνων και όλοι όσοι συμμετείχαν εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το επίπεδο της Διοργάνωσης.

      Την αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία των αγώνων επιμελήθηκαν ο κος Ηλίας Δαλιάνης, ως διευθυντής των αγώνων και οι διαιτητές Ανδρικοπούλου Έφη, Κοντός Βασίλης, Νικολοπούλου Δανάη, Σιγούρος Ιωάννης και Τσιγαρίδης ελευθέριος. Όλοι ήταν άψογοι στα καθήκοντα τους και το αποτέλεσμα υπήρξε εξαιρετικό.

Στους διακριθέντες από το Μαρούσι συγκαταλέγονται το 11ο Δημοτικό σχολείο που κατέλαβε την τρίτη (3η) θέση στη τελική κατάταξη, ενώ σε ατομικό επίπεδο διακρίθηκαν οι ακόλουθοι Μαρουσιώτες μαθητές ανά κατηγορία  και σχολείο:

11ο Δημοτικό Σχολείο

Ø  Ηλίας Πετρούλιας                                           Γ΄ τάξη                 2η θέση

Ø  Βασίλειος Λιόλιος – Γαζέτας                        Δ΄ τάξη                 3η θέση

3ο Δημοτικό Σχολείο

Ø  Γεώργιος Τσίπουρας                                      Β΄ τάξη                 2η θέση

Ø  Παναγιώτης Χατζηγιουβανάκης                   Ε΄ τάξη                  3η θέση

 

      Η Διοργάνωση αυτή πέτυχε απόλυτα το σκοπό της, γιατί έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς νεαρούς μαθητές και μαθήτριες, ασχέτως αγωνιστικού επιπέδου και επάρκειας του αθλήματος, να αγωνιστούν μέσα σε όμορφο κλίμα και να ζήσουν μια όμορφη αθλητική εμπειρία, εμπειρία την οποία θα θυμούνται πολύ ευχάριστα. Η αποδοχή της διοργάνωσης από τους μαθητές και των γονείς τους, παρά την κούραση των αγώνων, επιβάλλει τον προγραμματισμό και νέων αγωνιστικών δράσεων, που θα συμβάλλουν στην διάδοση αυτού του εξαίρετου αθλήματος και που δεν θ’ αργήσουν να πραγματοποιηθούν. 

     Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλα  τα παιδιά από το Μαρούσι  που συμμετείχαν στους αγώνες καθώς και τους γονείς των παιδιών για τη συμπαράσταση τους και την υπομονή που επέδειξαν στην πολύωρη απασχόληση των παιδιών τους.

Για το                   

 Σύλλογο Γονέων κ΄ Κηδεμόνων     11ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου                                                                                               

Νικόλαος Η. Πετρούλιας