2 Μαρτίου 2009

Για άλλη μία φορά ο δήμαρχος Αμαρουσίου αρνείται την παραχώρηση αίθουσας στο δημαρχείο για εκδηλώσεις

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Εδώ και πάνω από μία εβδομάδα έχει γίνει αίτηση για την πραγματοποίηση τοπικής εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας για την ενότητα και την κοινή δράση της αντικαπιταλιστικής αριστερας ( ανένταχτοι, μετωπικά σχήματα ΜΕ.Ρ.Α και ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α.). 

 Και δεν είναι η πρώτη φορά που η απάντηση ήταν αρνητική, με πρόσχημα πάντα ότι και οι δύο αίθουσες είναι ήδη κλεισμένες από άλλους. Το μόνο που μπορεί να συμπεράνει κανείς είναι ότι υπάρχουν συγκεκριμένες σκοπιμότητες πίσω από την επίμονη άρνηση, καθώς ούτε μία φορά από την εκλογή του δημάρχου Πατούλη δεν έχει δωθεί αίθουσα στο συγκεκριμένο χώρο της αριστεράς, ενώ ταυτόχρονα έχουν πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις άλλων πολιτικών οργανώσεων. 

 Είναι απαράδεκτο το γεγονός, κατ’αρχάς εφόσον δεν υπάρχει κανένας άλλος χώρος στο Μαρούσι για εκδηλώσεις, καθώς και τα ΚΑΠΗ και το Πολιτιστικό Κέντρο δεν είναι επίσης διαθέσιμα. Και δεύτερον και πιο σημαντικό, επειδή η επιλεκτική παραχώρηση χώρων, που δίνουν και το βήμα για να απευθυνθεί πολιτικός λόγος στον κόσμο σε μαζικό επίπεδο, αποτελεί φίμωση της ‘μη θεσμικής’ αριστεράς και αποδεικνύει οτι οι κοινωνικοί αγώνες είναι ανεπιθύμητοι, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Είναι κατάργηση, στην πράξη, της δημοκρατίας που τόσο εκθειάζουν , και στερεί από όλους εμάς την ελευθερία του λόγου, την ελευθερία ανάπτυξης πολιτικής και κοινωνικής δράσης, την ελευθερία να αμφισβητήσουμε όσα μας επιβάλλονται άνωθεν. Πολύ περισσότερο, στερεί τους δημότες του Αμαρουσίου του δικαιώματος ν’ ακούσουν όλες τις απόψεις, ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπως αυτή που ζούμε που τα κοινωνικά αδιέξοδα είναι τεράστια λόγω της οικονομικής κρίσης, που επίκεινται χιλιάδες απολύσεις, που ο κόσμος είναι σε αναβρασμό και ψάχνει λύσεις για να διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον. Και ακόμα, στερεί τους δημότες του δικαιώματος να έχουν ένα βήμα για να συζητήσουν τις απόψεις τους και να αναπτύξουν ενεργή πολιτική δράση, παίζοντας ρόλο στη διαμόρφωση αποφάσεων και την οργάνωση πρωτοβουλιών.

Καταγγέλουμε τη στάση του Δημάρχου που αφαιρεί από την αριστερά και τους πολίτες τα δικαιώματά τους και απαιτούμε να δωθεί ο χώρος στο Δημαρχείο για την εκδήλωση αυτή με θέμα ‘Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά μπροστά στην κρίση και την εξέγερση.


Ευδοκία Μουστάκα