16 Μαρτίου 2009

Ογδόντα δυο ημέρες συμπληρώνει στη φυλακή ο Θοδωρής Ηλιόπουλος


Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Ογδόντα δυο ημέρες συμπληρώνει στη φυλακή ο Θοδωρής Ηλιόπουλος , που συνελήφθη μετά το Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 18 Δεκέμβρη. 

Η αίτηση του για άρση της προσωρινής του κράτησης απορρίφθηκε με σύμφωνη γνώμη της 24ης ανακρίτριας , Αναστασίας Λόλα, και του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λεωνίδα Νικολόπουλου, που έβαλαν την υπογραφή τους

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος κατηγορείται, όπως είναι γνωστό , για «απόπειρα βαρείας σκοπούμενης σωματικής βλάβης», δηλαδή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ότι πέταγε πέτρες σε αστυνομικούς (!) αποβλέποντας στον βαρύ τραυματισμό τους (!!). Το αδίκημα είναι κακούργημα !!! 
Εξάλλου, κανείς αστυνομικός δεν ισχυρίστηκε τυχόν ότι είχε τραυματισθεί (ή γρατσουνιστεί) εκείνη την ημέρα 

Ο Θοδωρής αρνείται από την πρώτη στιγμή την κατηγορία. Άλλωστε, πιάστηκε ανάμεσα σε φίλους του και σε πολίτες που διαμαρτυρόντουσαν για την άδικη σύλληψη.
Τις συνθήκες της παράλογης επίθεσης των ΜΑΤ , στο σημείο της σύλληψης, μακριά από εκεί όπου υπήρχαν γεγονότα, επιβεβαίωσαν με τις καταθέσεις τους στην ανακρίτρια 4 μάρτυρες, ενώ δημοσιογράφοι και μεταδόσεις από το σημείο εκείνο αλλά και άλλα στοιχεία ανέτρεπαν τις αντιφατικές καταθέσεις των αστυνομικών που τον συνέλαβαν.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας , όμως, στάθηκαν αδιάφοροι απέναντι στα στοιχεία που αποδείκνυαν την αθωότητα του αλλά και επιθετικά εχθρικοί απέναντι στον Θοδωρή, που βλέπει τη Δικαιοσύνη να εκδικείται στο πρόσωπο του για τις συγκρούσεις του Δεκέμβρη, αδιάφορη για την αλήθεια η μη των κατηγοριών. 

Άλλοι 14 νέοι άνθρωποι έχουν την ίδια με αυτόν τύχη, καλούμενοι, αυτοί οι 15 να πληρώσουν για τα γεγονότα που συγκλόνισαν ολόκληρη την Ελλάδα και που κατέβασαν στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.Μέγεθος  γραμματοσειράς

Ο Θοδωρής έχει ανάγκη από την αλληλεγγύη μας .
Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος πρέπει να αποφυλακιστεί. 

Να αποφυλακιστούν οι κρατούμενοι του Δεκέμβρη.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ