30 Ιουνίου 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Άμεσο κίνδυνο απόλυσης μέσα στο 2008 αντιμετωπίζουν περίπου 600 εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου, η πλειοψηφία των οποίων εργάζεται για περισσότερο από 5 χρόνια και μάλιστα κάποιοι για 10 ή και 15 χρόνια, μετά και την ανάθεση της υπηρεσίας πρασίνου σε ιδιωτική εταιρεία.

Πρόκειται για εργαζόμενους που ενώ καλύπτουν ανελλιπώς πάγιες ανάγκες του Δήμου, κινδυνεύουν να μείνουν μετέωροι επειδή προσλήφθηκαν από το φορέα «Οργανισμός Εργασίας». Ο Οργανισμός αυτός, κατασκεύασμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής ( επρόσκειτο στο ΠΑΣΟΚ) , χρησιμοποιείται και από τη νέα δημοτική αρχή ( που πρόσκειται στη Ν.Δ) ως νομικό πρόσχημα για τη διαιώνιση μιας απαράδεκτης πίεσης σε βάρος 600 λαϊκών οικογενειών. Ασφαλές κριτήριο για την προώθηση των αυξημένων λαϊκών αναγκών είναι η μεταφορά όλων των εργαζομένων σε μόνιμες θέσεις μέσα στο δήμο και το κλείσιμο αυτού του γραφείου ενοικιάσεως εργαζομένων στο Δήμο με την επωνυμία «Οργανισμός Εργασίας».

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη κατάσταση. Και συγκεκριμένα τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να μεταφερθούν οι παραπάνω εργαζόμενοι σε μόνιμες θέσεις εργασίας στην υπηρεσιακή δομή του Δήμου Αμαρουσίου, όπως ήδη ισχύει για τους εργαζόμενους των δημοτικών επιχειρήσεων.