17 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Συμπαρασύρουν και τις λαϊκές ανάγκες
Παιδικός σταθμός με 100 παιδιά έμεινε πλέον με ... δύο δασκάλες!
Ξεκίνησαν οι απολύσεις των συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής από προχτές το βράδυ και συνεχίστηκαν και χτες το πρωί, παρά το γεγονός ότι μια μέρα πριν ο εκπρόσωπος του Δήμου είχε δεσμευτεί ενώπιον των εκπροσώπων του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και των εκπροσώπων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που πραγματοποίησαν παρέμβαση ότι δε θα προχωρήσει σε καμία απόλυση μέχρι και την άλλη βδομάδα, οπότε και θα συζητιόταν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι, να μην τρομοκρατηθούν, να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς, να συντονίσουν τον αγώνα τους με τους συμβασιούχους στους άλλους δήμους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Σε μια τέτοια, άλλωστε, προσπάθεια πρωτοστατεί το συνδικάτο, στελέχη του οποίου, χτες το πρωί μοίρασαν πλατιά στους εργαζόμενους του Δήμου ανακοίνωση - κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα, ενώ παράλληλα ανάρτησαν πανό σε κεντρικά σημεία του δήμου, απαιτώντας «να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος από το Δήμο Αμαρουσίου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», κ.λπ. Παράλληλα, η παράταξη«Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία» στο Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στο δήμο, αύριοΠέμπτη, στις 9.30 το πρωί.
Ενδεικτικό, πάντως, της εκμετάλλευσης και της ομηρίας για χρόνια των εργαζομένων με ελαστικές μορφές απασχόλησης είναι ότι στο Δήμο Αμαρουσίου εργάζονται περίπου 1.200 - 1.300 εργαζόμενοι εκ των οποίων μόνιμοι υπάλληλοι (σε οργανικές θέσεις) είναι περίπου 175, άλλοι 400 εργαζόμενοι είναι αορίστου χρόνου και όλοι οι υπόλοιποι με κάθε μορφή ελαστικής εργασίας. Οι εξελίξεις με τις απολύσεις στο Δήμο όπως και σε άλλους δήμους είναι εξελίξεις που απορρέουν από την εφαρμογή του αντιλαϊκού «Καλλικράτη» και χτυπούν στην καρδιά κοινωνικές υπηρεσίες. Για παράδειγμα, χτες σε παιδικό σταθμό του δήμου Αμαρουσίου με 100 περίπου παιδιά υπήρχαν μόνο δυο δασκάλες (!) καθώς οι υπόλοιπες απολύθηκαν.
12/1/2011