27 Ιανουαρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Συμβασιούχοι τέλος

και όχι μόνο ...
Α.Θ. 
Κάτοικος Αμαρουσίου και γονιός παιδικού σταθμού

Συμβασιούχοι τέλος λοιπόν. Το απαίτησαν οι σύγχρονοι άρχοντες. Όπως είχαν απαιτήσει τη δημιουργία τους, τώρα απαιτούν την αποπομπή τους. Από το Δήμο Αμαρουσίου όπως και από όλους τους Δήμους της χώρας. Αυτοί λοιπόν φταίνε για το έλλειμμα των Δήμων και του Δημοσίου. Μάλιστα… Δεν φταίει η κακοδιαχείριση, δεν φταίει η πελατειακή λογική που έχει διαλύσει χρόνια τώρα τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, δεν φταίνε τα οικονομικά σκάνδαλα και οι μίζες. Και δεν έχουν καν την πολιτική ευθύτητα  (ποτέ δεν την είχαν) να μας πουν ότι οι συμβασιούχοι μάλλον έφυγαν οριστικά.
Στην επιστολή-ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής του Αμαρουσίου κατονομάζεται ως υπεύθυνος της σφαγής των αμνών ο κύριος Ραγκούσης. Και γιατί προσωπικά αυτός; Γιατί όχι το Μνημόνιο, το ΔΝΤ ή η κυβέρνηση συνολικά;

Και η διαμαρτυρία σύσσωμου του Δήμου στο Υπ.Εσωτερικών πολύ καλή ήταν αλλά τι άλλο εξυπηρέτησε από το να εκτονωθεί προσωρινά η οργή των συμβασιούχων και να γίνει μια νέα πολιτική επένδυση στην ομηρία των απελπισμένων και δίχως δουλειά πιά.
Και ο δήμος δεν ευθύνεται σε τίποτα. Και δεν ενημέρωσε κανέναν ΠΡΙΝ από τη διακοπή των συμβάσεων. Γιατί δεν έβγαλε την επιστολή-ανακοίνωση ΠΡΙΝ να συμβούν αυτά; Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα υπολειτουργήσουν, αλλά και όλες οι άλλες υπηρεσίες του Δήμου τι θα γίνουν με 350 ανθρώπους λιγότερους; 1 στους 4 εργαζόμενους του Δήμου άφησε τη θέση του. Και από πού κι ως πού οι δημότες πρέπει να έχουμε μειωμένες κοινωνικές υπηρεσίες ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ;
Όταν γονείς παιδιών των παιδικών σταθμών πήγαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18/1 να παρακολουθήσουν και να πουν τη γνώμη τους ως ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, απαξιωτικά χαρακτηρίστηκαν προβοκάτορες και εγκάθετοι κομμάτων. Γιατί διαμαρτυρήθηκαν για τα αυτονόητα. Και δεν ήταν πειθήνιοι χειροκροτητές.
Και η ενημέρωση προς γονείς παιδιών των παιδικών σταθμών που ανακοινώθηκε,  την ανέβαλλαν για άγνωστη ημερομηνία. Τι θέλουν οι γονείς άραγε; Να εκφράσουν την αγωνία τους για το μέλλον των παιδιών τους. Ότι πιο υγιές δηλαδή. Των παιδιών που είναι το μέλλον της πόλης και της χώρας κύριε Δήμαρχε.
Ποιος φοβάται τους αγωνιούντες, τους διαμαρτυρόμενους και τους διεκδικητικούς  πολίτες; Το είδαμε και το καταλάβαμε.
Ωραία Δημοκρατία! Όταν οι πολίτες είναι απαθείς ακόλουθοι είναι καλοί. Όταν όχι, είναι κακοί. Ε όχι κύριοι. Δεν είναι όλοι σε κόμματα. Και δεν σκέφτονται όλοι σαν εσάς. Θέλουμε ποιότητα ζωής και θα είμαστε Ενεργοί Πολίτες. Και θα έρθουμε σε 100 δημοτικά συμβούλια από δω και πέρα. Μπορεί να γινόμαστε φτωχότεροι στην τσέπη, αλλά εν αγνοία σας μας έχετε δώσει αρκετή τροφή στο πνεύμα για τη συνέχεια. Διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή και είμαστε πολλοί.