10 Μαρτίου 2008

ΞΗΛΩΘΗΚΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΕΡΑΙΑ



Ξηλώθηκε η παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας στηνοδό Φαιστού 37 στην Κηφισιά,
ενώ συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των κατοίκων για την κεραία στην
οδό Άρεως 66 στην Πεύκη, ενδεχομένως και σε πολλές άλλες γειτονιές.

Απ’ ότι φαίνεται γίνεται χονδρό παιχνίδι μεταξύ Εταιρειών και Δήμων, κάτι ανάλογο με τις διαφημιστικές πινακίδες που κρίνονται μονίμως παράνομες, ξηλώνεται που και που καμία συμβολικά με τυμπανοκρουσίες, και η ζωή συνεχίζεται.

Ωστόσο φαίνεται να είναι αποφασισμένοι πολλοί κάτοικοι να το τραβήξουν.
Αυτό φαίνεται από τις κινητοποιήσεις στις γειτονιές, από την ίδρυση συλλόγων και επιτροπών, καθώς και από την προσπάθεια συντονισμού μεταξύ τους.

Είναι και ο μόνος τρόπος να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.


Παναττικη Συντονιστική για της κεραίες κινητής τηλεφωνίας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στην Τρίτη κατά σειρά συνάντηση μας που έγινε σε αίθουσα του πολυτεχνείου αποφασίσαμε κάποιες κινήσεις για το μεγάλο και πολύ σημαντικό για μας θέμα τοποθετήσεως Κεραιών κινητής τηλεφωνίας ,όπου θέλουν οι εταιρείες , αψηφώντας την Υγειά και το Περιβάλλον που ζούμε.
Το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζιδης , ο δικηγόρος και γνωστός οικολόγος Κ. Δαικος , ο κ. Χαλκιαδακης η κ. Αλεβιζου Ελπίδα, η κ. Μπάρμπα Τούλα και ο κ. Χρήστος Μακαρωνης πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής
για της κεραίες στην Ν. ΙΩΝΙΑ . & πρόεδρος του συλλόγου Πολίτες για την Προστασία της Υγείας και του Περιβάλλοντος από τις Νέες Τεχνολογίες.
Όλοι εμείς από τουλάχιστον 70 επιτροπές και κινήσεις πολιτών σε μια αρκετά καλή και αναλυτική συζήτηση τα παρακάτω:
- Η συνάντησης μας να είναι κάθε μήνα στο ίδιο χώρο του Πολυτεχνείου.
- Να συσπειρωθούνε όλες οι κίνησης και επιτροπές των πολιτών σε όλον τον Νομό Αττικής ώστε να έχουμε πιο καλύτερα αποτελέσματα ως προς τα δίκαια αιτήματα μας όπως οι αλλαγή του νόμου 3431 / 06 για τις κεραίες.
- Να προωθηθεί το 4 σελίδα κείμενο για την αλλαγή νόμου και σε αλλά Δ. Σ. της χώρας μας, όπως Πάτρα - Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα - Λάρισα κ.α..
- Τέλος να δημιουργηθεί ένας Παναττικος Σύλλογος που με την συνεργασία των επιτροπών και κινήσεως πολιτών να δώσει μια μεγαλύτεροι δυναμική στον αγώνα μας.

Για επικοινωνία :κ. Μακαρώνης.
Κιν. 6932908949 Φαξ: 2102759424
email: chrismakaronis@yahoo.gr www.spppe.gr