11 Ιουλίου 2009

κυκλοφόρησε η εφημερίδα


- Με πολλές επιχειρήσεις- σκούπα για μετανάστες εγκαινιάζει η κυβέρνηση τη στροφή της στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, ενώ βρέθηκε τελικά και η λύση για τη δημιουργία των χώρων κράτησης. Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στάλθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών μια λίστα με 11 στρατόπεδα τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι συγκέντρωσης των μεταναστών που θα συλλαμβάνονται από την Ελληνική Αστυνομία.

- Η ΥπΕξ Ντόρα Μπακογιάννη πανηγύρισε για τις πρώτες 55 απελάσεις Αφγανών Προσφύγων στο Πακιστάν. Περισσότερες από 20 πτήσεις τσάρτερ προγραμματίζει η ΕΛ.ΑΣ., μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου να απελάσει 1.500 παράνομους μετανάστες, κυρίως Πακιστανούς και Αφρικανούς, που ήδη κρατούνται. Το... ταξιδιωτικό αυτό γραφείο της αστυνομίας επιδοτείται από κοινοτικές χρηματοδοτήσεις και άνοιξε δουλειές μετά το διπλωματικό παρασκήνιο που αναπτύχθηκε με χώρες που υποχρεώθηκαν να δεχτούν υπηκόους τους.
- Με ευθύνη και της ελληνικής κυβέρνησης η ΕΕ μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης οικονομικών μεταναστών, εφόσον αρνείται τη μετεγκατάστασή τους στο εσωτερικό της, όπως επιθυμούν. Η ενίσχυση του FRONTEX θα εντείνει την καταστολή και τους θανάτους στα σύνορα, χωρίς να σταματήσει το μεταναστευτικό ρεύμα. Το ίδιο και οι λεγόμενες συμφωνίες επανεισδοχής. (από την ανακοίνωση του ΚΚΕ).Στην πρόσφατη Σύνοδο στην Κέρκυρα αποφασίστηκε η ένταση αυτών των μέτρων, η χωρίς όρους ανταλλαγή πληροφοριών με τους αμερικάνους.

- Στον Αγιο Παντελεήμονα, στη Μανωλάδα, και αλλού, κηρύσσεται πόλεμος στους μετανάστες, ενώ η «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» καταδικάζει τα θύματα και προστατεύει τους θύτες. Ταυτόχρονα ο ανακριτής στέλνει την υπόθεση ΚΟΥΝΕΒΑ στο «αρχείο» και δημοτικός υπάλληλος στην Κηφισιά κλέβει 750.000 ευρώ από τα παράβολα των μεταναστών για τις άδειες παραμονής.

- Για όλα αυτά:


- H Αλληλεγγύη στους διωκόμενους μετανάστες δεν είναι θέμα ανθρωπισμού ή ιδεολογίας. Είναι θέμα και δικού μας συμφέροντος. Στη θέση που βρίσκονται σήμερα οι μετανάστες, θα είναι αύριο ο κάθε απεργός, ο κάθε διαμαρτυρόμενος, ο κάθε αγωνιζόμενος. Και τότε πάλι κάποιοι θα θεωρούν ότι δεν τους αφορά, μέχρι να έρθει και η δική τους σειρά.