16 Ιουλίου 2009

Βελιγράδι πάλι το κέντρο στο Μαρούσι

2004











2009



13 εκατομμύρια ευρώ είχε κοστίσει η ολυμπιακή αναμόρφωση του κέντρου στο Μαρούσι, με τις γνωστές πέτρες.
Το έργο απέτυχε παταγωδώς. Άλλοι λένε λόγω κακοτεχνιών (βλ. ολυμπιακή αρπακόλλα),άλλοι ότι ήταν εξ αρχής καταδικασμένο γιατί ήταν μηχανιστική μεταφορά από ευρωπαϊκές πόλεις με άλλο κλίμα,άλλες κυκλοφοριακές συνθήκες κλπ.
Στην 5 ετία που κύλησε κάμποσοι ηλικιωμένοι σαβουρδίστικαν (ειδικά έξω από το ΙΚΑ), αρκετές κυρίες σπάσανε τα τακούνια τους, και πολλοί αλλάξαμε αμορτισέρ μια ώρα αρχύτερα Τα δε μαγαζιά του κέντρου βρήκαν άλλον ένα λόγο να τους φταίει για την κακή τους μοίρα.
Και ήρθε η ώρα της αποκατάστασης Τα πράγματα επανέρχονται στην αρχική τους μορφή, και σίγουρα οι συμπαθείς θαμώνες εγκαινίων θα ταλαιπωρηθούν λίγο ακόμα .
Για τον αν θα είναι καλύτερα ή χειρότερα ειλικρινά δεν έχουμε άποψη.
Εννοούμε βεβαίως το δίλημμα αποκατάσταση των κυβόλιθων ή άσφαλτος, γιατί από το χάλι που ήταν οι πετρόδρομοι του κέντρου, σίγουρα καλύτερα θα είναι. Παρ' ότι κάποιοι "σκεπτικιστές" δηλώνουν προβληματισμένοι για τα νερά των βροχών, που οι πέτρες απορροφούσαν
Όμως,
ασχοληθήκαμε με το θέμα καλοκαιριάτικα γιατί είμαστε γκρινιάρηδες και τίποτα καλό δεν βλέπουμε από το έργο της δημοτικής αρχής.
και για να ρωτήσουμε, αν ξέρει κανένας να μας πληροφορήσει:
  • Aυτές οι πέτρες των 13 εκατομμυρίων που συγκεντρώνονται στο γνωστό σημείο, τι θα γίνουν ?
  • Άχρηστες όλες στον κουβά ?
  • Και ποιος είναι ο τυχερός παλιατζής που τις φορτώνεται?