30 Ιουλίου 2009

ΓΗΠΕΔΟ ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ: ¨του Βοτανικού οι μάγκες"



Νέα συνάντηση είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τον Πρόεδρο της ΚΑΕ Αμαρουσίου Άρη Βωβό. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του «Σπύρου Λούη» και μετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΕ Παναγιώτης Αλεξανδρής, καθώς και τεχνικοί σύμβουλοι των δύο μερών.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθεί κατά πόσο είναι εφικτό να φιλοξενηθεί η ομάδα από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο 2009 – 2010, στη φυσική της έδρα, το κλειστό του «Σπύρου Λούη», το οποίο ήταν επιθυμία του Δήμου και της ομάδας.
Όπως διαπιστώθηκε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μετά την ολοκλήρωση της προμελέτης για αναβάθμιση του γηπέδου, το αποτέλεσμα που θα προέκυπτε, αφενός μεν λόγω της παλαιότητας του (έτος κατασκευής 1972) και αφετέρου λόγω του πολύ υψηλού κόστους, δεν θα ήταν αυτό που αρμόζει στην πόλη και στην ομάδα, παράλληλα με το γεγονός ότι η ανακατασκευή δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Για το λόγο αυτό, ο κ. Πατούλης πρότεινε ότι αντί της ανωτέρω προσωρινής και δαπανηρής λύσης να υπάρξει προσπάθεια με σκοπό την αξιοποίηση του χώρου με την κατασκευή ενός σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου με υπόγεια πάρκινγκ, που τόσο ανάγκη έχει το κέντρο της πόλης, ώστε να υπάρξει ένα σύγχρονος αθλητικός χώρος, που θα είναι κόσμημα για την πόλη και θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να στεγάσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες ολόκληρης της αθλητικής κοινότητας του Αμαρουσίου, πρόταση την οποία απεδέχθη ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Αμαρουσίου.


Σχετικές δημοσιεύσεις: kastalia2009

Νέες χοντρές μπίζνες ανακοινώθηκαν μέσα στο καλοκαίρι σχετικά με το κλειστό γήπεδο μπάσκετ ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ μετά τη συνάντηση των διοικήσεων Δήμου και ΚΑΕ Μαρούσι.
Η κατ' αρχήν συμφωνία για υπόγεια πάρκινγκ κάτω από το "σύγχρονο αθλητικό κέντρο" βάζει τέλος στη φιλολογία περί μεταφοράς -φέτος- της έδρας της ομάδας μπάσκετ ,στο κλειστό του Σπύρου Λούη.
Περιμένοντας να αποσαφηνιστούν περεταίρω οι ακριβείς προθέσεις , δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε από τώρα πως πρόκειται για ένα έργο με το οποίο ο μεγαλοκατασκευαστής Πρόεδρος της ΚΑΕ Μαρούσι Α.Βωβός , ενδεχομένως θα επιχειρήσει να ρεφάρει μέρος της "χασούρας" από το γνωστό έργο με το γήπεδο ποδοσφαίρου του ΠΑΟ στο Βοτανικό, που το ΣτΕ σταμάτησε ( το εμπορικό κέντρο).
Ως γνωστόν η κατασκευή χώρων πάργινγκ είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα επένδυση, και η παροχή νέου γηπέδου στην ομάδα μπάσκετ- ιδιοκτησίας του κατασκευαστή - είναι το χρυσωμένο χάπι για να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Παρακολουθούμε και αναμένουμε.