17 Ιουλίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ:Νέος Στόχος, Οικονομικοί Μετανάστες


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ στο Μαρούσι


Σε νέες αντιλαϊκές κατευθύνσεις προσανατολίζεται η Δημοτική Αρχή του Μαρουσιού, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, με πρόσχημα τη φορά αυτή την «βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους οικονομικούς μετανάστες» (!), όπως παραπλανητικά ισχυρίζονται. Πρόκειται για την υποβολή πρότασης από μέρους του δήμου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» που επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν είναι, φυσικά, τυχαίο που η πρόταση αυτή υποβάλλεται σε μια περίοδο που μεθοδεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, που καλλιεργεί το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» προς τους μετανάστες, και με τη συνδρομή της ρατσιστικής προπαγάνδας του ΛΑΟΣ, η καλλιέργεια κλίματος μαζικής εχθρότητας κατά των οικονομικών μεταναστών και των πολιτικών προσφύγων.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από την πρόταση που υιοθέτησε το Δ.Σ. ομολογείται ξεκάθαρα, ότι ενσωματώνονται στο «υφιστάμενο σύστημα διαχείρισης των οικονομικών μεταναστών»,

    «νέες λειτουργίες όπως π.χ. On line έλεγχος στοιχείων μεταναστών, σε σχέση με το αν διαθέτουν Προσωρινή ή Κανονική Άδεια Διαμονής σε ισχύ από τα Αστυνομικά όργανα με φορητές συσκευές ή και μέσα από τις μοτορόλες των αστυνομικών οχημάτων

Η Δημοτική Ενότητα κατάγγειλε στο Δ.Σ. το νέο αντιλαϊκό, αντιμεταναστευτικό αυτή τη φορά, ρόλο που αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει η Δημοτική Αρχή της πόλης μας μέσα από το πρόγραμμα που προτείνει για επιχορήγηση. Όλες, όμως, οι παρατάξεις του Δ.Σ. το υπερψήφισαν αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά τη σύμπλευση, και σε τοπικό επίπεδο, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα της άρχουσας τάξης που εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στο Μαρούσι, καταγγέλλοντας τη στάση των δυνάμεων του δικομματισμού και του ΛΑΟΣ στο μεταναστευτικό ζήτημα, αποκαλύπτουν ταυτόχρονα στο Μαρουσιώτικο λαό, ότι η θέση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που παραπέμπει τη λύση του προβλήματος σε μια φιλομεταναστευτική στροφή από μέρους της ΕΕ των μονοπωλίων, συμβάλλει στη διαιώνισή του, στην παραπέρα όξυνσή του. Επισημαίνουν, αντίθετα, ότι το μεταναστευτικό ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης της χώρας, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, στη βάση της ταξικής ενότητας και αλληλεγγύης, ενάντια στον κοινό ταξικό αντίπαλο, τον κοινό εκμεταλλευτή τους. Μόνο σε μια τέτοια κατεύθυνση τα όποια προβλήματα προκαλεί η μετανάστευση θα βρουν την ουσιαστική τους λύση.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους Μαρουσιώτες εργαζόμενους να διεκδικήσουν μαζί με τις αγωνιστικές ριζοσπαστικές δυνάμεις της πόλης μας, όλης της χώρας:

1. Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις και οι φυλακίσεις για τους μετανάστες που δεν έχουν χαρτιά. Να υπάρξουν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας μέχρι να τακτοποιηθούν και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή για τη διατύπωση των αιτημάτων τους.

2. Νομιμοποίηση όσων ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, κατάργηση του καθεστώτος των συνεχών ανανεώσεων των αδειών διαμονής, των παραβόλων και προστίμων. Διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης, κόντρα στη σχετική οδηγία της ΕΕ.

3. Άσυλο ή ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων, κόντρα στις σχετικές οδηγίες.

4. Ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ. Όχι στο φακέλωμα της Σένγκεν και στον Κανονισμό του Δουβλίνου.

5. Κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες. Να γίνει επιτέλους το τζαμί στην Αθήνα και το νεκροταφείο για τους μουσουλμάνους στο Σχιστό.

6. Ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες. Όχι στη φυλάκισή τους και την επαναπροώθηση.

7. Εγγραφή στα δημοτολόγια των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα. Νομιμοποίηση χωρίς όρους και περιορισμούς όσων παιδιών ενηλικιώνονται. Ιθαγένεια με την ενηλικίωση και μόνο εφόσον το επιθυμούν.

8. Όχι στα μέτρα παραπέρα στρατιωτικοποίησης των συνόρων και φρούρησής τους από την FRONTEX και το ευρωπαϊκό σύστημα επιτήρησης των συνόρων.

Ενιαίος αγώνας Ελλήνων και μεταναστών μέσα από τα ταξικά συνδικάτα κόντρα στον κοινό αντίπαλο, το κεφάλαιο και τους εκφραστές του

Ιούλιος 2009

Οι κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στο Μαρούσι