23 Ιουλίου 2009

Rilken: Τα ατυχήματα αντιμετωπίστηκαν με ..ευχέλαιο


Τις εργασιακές συνθήκες στις αποθήκες της εταιρίας Rilken στην Μάνδρα, την οποία εξαγόρασε πρόσφατα η πολυεθνική HENKEL, παρουσιάζει στο tvxs ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της εταιρίας Στάθης Τραχανατζής.

Το σωματείο έχει πια διαλυθεί αφού ο ίδιος ο κ. Τραχανατζής δέχτηκε σφοδρές επιθέσεις και απειλές ενώ, όπως καταγγέλλει σε όλη την εταιρία επικράτησε κλίμα φόβου και συγκάλυψης.

Μιλά για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας ως προς τα ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων ενώ παρουσιάζει συγκεκριμένα εργατικά ατυχήματα εξαιτίας της παραβίασης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Τραχανατζής, από την πλευρά της εταιρίας έγιναν μεθοδεύσεις ώστε τα ατυχήματα αυτά αυτά να μείνουν κρυφά ενώ η πρώτη αντίδραση της πολυεθνικής, μετά τα πρώτα δυσάρεστα συμβάντα στην αποθήκη, ήταν να καλέσει παπά για να κάνει ευχέλαιο...
Δημοσίευση: 17-07-2009 09:28 από Μάριος Διονέλλης στο TV χωρίς σύνορα


Ένα παλιό και γνώριμο μας εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά http://www.presspoint.gr/source.asp?id=1318 μέχρι που εξαγοράστηκε από την πολυεθνική Henkel Hellas και μεταφέρθηκε στο Μοσχάτο http://www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=201710. Στην εταιρεία έχουν δουλέψει από το 1976 αρκετοί κάτοικοι της περιοχής, και υπήρχε και λειτουργούσε σε αυτήν επιχειρησιακό σωματείο http://www.unionrhs.gr/_Gr_/modules/news/article.php?storyid=207 .
Η Μεταφορά της έδρας της εταιρείας συνοδεύθηκε όπως φαίνεται και με μια σειρά μέτρα της εργοδοσίας, στην κατεύθυνση της διάλυσης της συνδικαλιστικής οργάνωσης στο χώρο, που προφανώς οι νέοι ιδιοκτήτες δεν είδαν από την αρχή με καλό μάτι.