17 Ιουλίου 2009

Εκκαθαριστική επιχείρηση της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Αττικής


Δημοσίευση: 15-07-2009 19:46 από Ομάδα TVXS



Μέλη της Χρυσής Αυγής, μπροστά στα μάτια παρευρισκόμενων αστυνομικών, έδιωξαν από την πλατεία Αττικής περίπου 20 μετανάστες με τα παιδιά τους. Στη συνέχεια, ένας από τους εθνικιστές απηύθυνε ανενόχλητος και ομιλία, λέγοντας ότι οι πλατείες θα απευθύνονται μόνο σε Έλληνες.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 7 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας της «Επιτροπής Κατοίκων» της πλατείας Αττικής εναντίον της λαθρομετανάστευσης, των ναρκωτικών και της βίας, όπως αναφέρονταν.
Οι συμμετέχοντες καλούσαν τους περίοικους να ενωθούν μαζί τους με στόχο να «σωθεί η γειτονιά και η πόλη μας από την αλλοίωση που επιφέρουν οι μετανάστες». Υποστήριζαν ότι δεν πρέπει να υπάρχει γκέτο πουθενά στην πόλη και διαμήνυαν πως η σιωπή είναι συνενοχή και η αλληλεγγύη το μόνο όπλο, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

Το παρακράτος δεν είναι είδηση;
Ας ρωτήσουμε τους αρμόδιους

Δημοσίευση: 17-07-2009 05:43 από Ομάδα TVXS




Γιατί ,σχεδόν κανένα μέσο ενημέρωσης δεν θέωρησε σημαντικό γεγονός την πρώτη επίσημη, δηλαδή με την βούλα της αστυνομίας, ανάληψη δράσης από το παρακράτος; Υπάρχει τρόπος να μάθουμε, αναλαμβάνοντας δράση.
Σε οποιαδήποτε σοβαρή Ευρωπαική χώρα το περιστατικό θα αποτελούσε κύριο θέμα της ειδησεογραφίας: μια νεοφασιστική οργάνωση επιτίθεται σε μετανάστες και τα παιδιά τους που παίζουν σε μια πλατεία. Η επιχείρηση έχει προαναγγελθεί και γι αυτό διεξάγεται παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που παρατηρούν αμέριμνες τα συμβάντα. Την επόμενη μέρα ο αρχηγός της αστυνομίας,αν όχι και ο αρμόδιος υπουργός, θα είχε παραιτηθεί υπό την πίεση της κοινής γνώμης που εκφράζουν τα μέσα ενημέρωσης.
η συνέχεια