2 Φεβρουαρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Βγάζουν από την "κατάψυξη" τους εργοδοτικούς, και πάνε να φτιάξουν άλλο ένα σωματείο ...

Πριν λίγες μέρες, δημοσιεύθηκε καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου και του Σωματείου της Δημοτικής Συγκοινωνίας, που κατήγγειλε ότι ουδεμία σχέση έχει με τη χοροεσπερίδα που οργανώθηκε από “ομάδα εργαζομένων” (με τις ευλογίες την ενεργητική στήριξη και παρουσία της “Δημαρχιακής Αυλής”).   Ίσως κάποιοι να θεώρησαν τότε, υπερβολική την αντίδραση των Σωματείων, και να εξέλαβαν το θέμα σαν μια συνηθισμένη κόντρα μεταξύ συνδικαλιστών, απ’ αυτές που γίνονται κάθε μέρα.

 Τα γεγονότα που ακολούθησαν δικαιώνουν την αντίδραση των Σωματείων, τα οποία έχουν αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στον πόλεμο που αντιμετωπίζουν από τη διοίκηση του Δήμου. Ενδεικτικά να θυμίσουμε ότι στους 105 πλεονάζοντες που είναι προς μετάταξη σε άλλες υπηρεσίες και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, περιλαμβάνεται ολόκληρο το Δ.Σ του Σωματείου της Δημοτικής Συγκοινωνίας,  μέλη του Δ.Σ του ΣΕΔΑΜ,, και φυσικά και οι 105 είχαν συμμετάσχει στις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις. Είχαν προηγηθεί απειλές προσπάθεια επέμβασης στις εκλογές μέσω δικαστηρίου κ.α.


Μέσα σε όλο αυτό τον αντεργατικό πυρετό, κάποια στιγμή ανακοινώθηκε και η ίδρυση και ενός “Σωματείου" http://voria-tis-athinas.blogspot.com/2009/03/blog-post_5409.html  που δεν ευτύχισε τελικά, καθώς η μοναδική του δραστηριότητα ήταν μία χοροεσπερίδα (φωτό) και η ιστορική λακωνική δήλωση του εκπροσώπου του σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο,  “Δήμαρχε είμαστε στο πλευρό σου, συμφωνούμε με τις όλες σου τις ενέργειες “.

Και ξαφνικά ,έγινε και φέτος χορός!
Και μετά το χορό ο “ Προϊστάμενος Πρασίνου” γυρίζει στα συνεργεία και στα αμαξοστάσια και προτρέπει (απειλεί) τους υφιστάμενους – συναδέλφους του να αποχωρήσουν από το Σωματείο, διότι κατά την άποψή του δεν τους καλύπτει πλέον και θα φτιαχτεί άλλο Σωματείο !
Το έργο το έχουμε ξαναδεί,  είναι η 2η φορά που επιχειρεί η διοίκηση να ιδρύσει το 4ο Σωματείο στο Δήμο, για να έχει τουλάχιστον ένα , “στο πλευρό της” !

Προφανώς θεωρεί ότι αυτή τη φορά το κλίμα είναι ευνοϊκότερο, καθώς πιστεύει ότι καθαρίζει  τους ενοχλητικούς με τις μετατάξεις. Θα την πατήσει όμως γιά μιά ακόμα φορά.

Πέραν αυτού όμως το ανασκούμπωμα της διοίκησης δείχνει και  κάτι ακόμα:

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ 2ο ΚΥΜΑ (ΔΕΑΔΑ) “ΠΛΕΟΝΑΖΟΝΤΩΝ”!

 Μια μικρή γεύση, πήραμε αυτές τις μέρες  από τους παιδικούς σταθμούς!